Reprezentantii UGIR-1903 au prezentat, ieri, o lista care cuprinde 205 taxe, impozite si contributii existente in prezent in Romania. Presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci a aratat ca reprezentantii confederatiei patronale au ridicat problema niv
Reprezentantii UGIR-1903 au prezentat, ieri, o lista care cuprinde 205 taxe, impozite si contributii existente in prezent in Romania. Presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci a aratat ca reprezentantii confederatiei patronale au ridicat problema nivelului ridicat al parafiscalitatii in Romania saptamana trecuta in cadrul intalnirii dintre reprezentantii Guvernului, patronate si sindicate. Alte problemne ridicate in cadrul intalnirii de partenerii sociali au fost pretul ridicat la utilitati, favorizarea importurilor de materii prime din Uniunea Europeana in detrimentul producatorilor romani, creditul bancar foarte scump si nivelul ridicat al contributiilor sociale care, in prezent, sunt cu aproximativ 10% mai mari decat media UE. Referitor la preturile la utilitati, Mihai Pasculescu, prim-vicepresedinte al UGIR 1903 a aratat ca, tariful la energia electrica este cu aproximativ 17% mai mare in Romania decat tariful mediu in Uniunea Europeana. La randul sau, Coraci a precizat ca oamenii de afaceri nu au putut afla de la autoritati nici macar daca va exista o stabilitate a preturilor la utilitati in urmatoarele sase luni. Potrivit acestuia, singurul raspuns al lui Tariceanu referitor la problema pretului la utilitati a fost acela ca Guvernul nu doreste sa subventioneze industrii energofage si prefera sa importe ingrasaminte din Rusia. In aceste conditii, reprezentantii UGIR-1903 afirma ca multe societati, in special cele care activeaza in domeniul industriei de ingrasaminte si in cel al textilelor se vor inchide. "Ce se va intampla daca fabricile de ingrasaminte se vor inchide? Productia agricola va scadea cu 30% - 40%, iar Guvernul va trebui sa asiste circa 10.000 de persoane care vor fi disponibilizate din aceste fabrici", a precizat Coraci.
"In cadrul intalnirii am avut sezatia ca discutam ca un Guvern demisionar, pentru ca am aflat cu stupoare de la premierul Tariceanu ca Romania are nevoie de stabilitate politica. Ne asteptam ca Guvernul sa vina cu masuri concrete de sprijinire a economiei, dupa un an, 2005, in care cresterea PIB nu a fost decat de 4,1%. Intr-o economie normala, agentii economici sunt mai putin interesati de cine guverneaza si pun accentul in mod deosebit pe stabilitatea fiscala", a declarat, presedintele UGIR-1903.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.