Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, Franta, Spania, Italia si Germania, noua din zece pacienti bolnavi de cancer din Europa nu au auzit niciodata de noua descoperire in tratamentul cancerului, cunoscuta sub numele de antiangiogeneza. In
Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, Franta, Spania, Italia si Germania, noua din zece pacienti bolnavi de cancer din Europa nu au auzit niciodata de noua descoperire in tratamentul cancerului, cunoscuta sub numele de antiangiogeneza. In acelasi timp, 70% dintre medicii care au luat parte la studiu cred ca pacientii lor si familiile acestora trebuie sa stie mai multe despre tratamentul antiangiogenezic, ''pentru ca acesta marcheaza inceputul unei noi ere in tratamentele anticancer''.
''De fapt, jumatate dintre medicii chestionati cred ca folosirea terapiei antiangiogenezice transforma cancerul intr-o boala tratabila, cu care oamenii pot trai, nu o condamnare la moarte, cum este acum in cele mai multe cazuri.
Terapia antiangiogenezica este o forma noua de terapie ce actioneaza prin oprirea alimentarii tumorilor canceroase cu sange, stopand astfel dezvoltarea tumorala'', precizeaza reprezentantii companiei Roche. Potrivit acestora, rezultatele studiului au mai aratat ca: doi din cinci pacienti nu sunt siguri ce tratament primesc in prezent, 11% dintre ei sunt increzatori ca tratamentul urmat cand sunt diagnosticati prima data ii va ajuta sa invinga boala, 100% dintre pacientii cu stadii avansate de cancer, sub tratament antiangiogenezic, sunt optimisti cu privire la potentialele beneficii, 60% dintre pacienti se asteapta ca noile descoperiri terapeutice sa transforme cancerul, in urmatorii trei pana la cinci ani, dintr-o boala acuta intr-una cronica.
Totodata, ''70% dintre medici nu sunt multumiti de medicamentele citostatice traditionale si sunt de parere ca utilizarea pe scara mai larga a terapiei antiangiogenezice va duce la transformarea cancerului intr-o boala cronica, cu care pacientii pot trai''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.