Institutul Polonez din Bucuresti si Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" organizeaza vernisajul expozitiei "Masivul muntos Karkonosze", semnata de Zbigniew Kulik.
Zbigniew Kulik a inceput sa fotografieze Masivul Karkonosze - ti
Institutul Polonez din Bucuresti si Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" organizeaza vernisajul expozitiei "Masivul muntos Karkonosze", semnata de Zbigniew Kulik.
Zbigniew Kulik a inceput sa fotografieze Masivul Karkonosze - tinutul legendar al Spiritului Muntelui din Silezia de Jos - inca din tinerete, si a reusit sa-l surprinda in toate anotimpurile anului. Majoritatea lucrarilor sale nu sunt rodul intamplarii. Zbigniew Kulik este un observator atent al peisajului si naturii.
Dupa cum el insusi marturiseste, se deplaseaza de mai multe ori in acelasi loc pentru a realiza in final acea unica fotografie, irepetabila, care ramane in memoria privitorului ca un ideal de frumusete. Fotografiile sale pot fi comparate cu acuarelele si grafica artistului german Friedrich Iwan (1889-1967), cel care a surprins frumusetea Muntilor Karkonosze intr-o maniera romantica, excluzand adesea din compozitie personajul uman.
Bun cunoscator al Masivului Karkonosze, Kulik este colaborator permanent, in ipostaza de fotograf si autor de texte, al multor edituri poloneze si straine. Este autorul unui numar insemnat de articole si studii legate de istoria si dezvoltarea turismului in regiunea Jelenia Góra, de ghiduri turistice, de asemenea coautor al monografiei "Masivul polonez Karkonosze", editata de Sectia din Wroclaw a Academiei Poloneze de Stiinte impreuna cu Asociatia Stiintifica "Karkonosze" din Jelenia Góra.
Kulik fotografiaza in principal Karkonosze si regiunea Jelenia Góra, carora li s-a adaugat in ultima perioada si euroregiunea "Nysa" si alte regiuni europene cum ar fi Toscana sau Alpii. I-au fost organizate expozitii individuale dedicate Muntilor Karkonosze in tara si in strainatate - in Germania, Danemarca, Franta si Ungaria.
Cele mai frumoase fotografii sunt reproduse in diverse publicatii, de la albume (de exemplu cele ale Editurii "Muza") si ghiduri turistice, afise, foldere, vederi, pana la cartele telefonice.
Vernisajul va avea loc marti, 4 aprilie, ora 18.00, la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", expozitia putand fi vizitata pana la 29 aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.