Sa construim un mediu de afaceri favorabil dezvoltarii si competitivitatii, a fost apelul pe care l-a adresat, ieri, presedintele Federatiei Patronale Petrol si Gaze, Andrei Grigorescu, participantilor la prima conferinta a acestei organizatii patron
Sa construim un mediu de afaceri favorabil dezvoltarii si competitivitatii, a fost apelul pe care l-a adresat, ieri, presedintele Federatiei Patronale Petrol si Gaze, Andrei Grigorescu, participantilor la prima conferinta a acestei organizatii patronale, informeaza Rompres. Prezent la reuniune, presedintele Uniunii Federative Sindicale ATLAS, Liviu Luca, a cerut membrilor patronatului sa-si uneasca fortele pentru a deveni mai puternici nu numai din punct de vedere organizatoric ci si din punct de vedere financiar. "Petrolul, gazele si agricultura sunt cele trei elemente pe care s-a cladit Romania moderna. Fara un patronat puternic unificat si noua, sindicatelor, ne va fi greu. Globalizarea va avea loc, fie ca vrem sau nu, important este ca noi sa fim acolo pentru a sti ceea ce se discuta. Energia este foarte importanta pentru Uniunea Europeana. De aceea, aceasta federatie patronala trebuie sa-si gaseasca locul in patronatul european al energiei. Guvernul nu trebuie lasat sa faca ce vrea. Impreuna trebuie si putem sa fim puternici", a declarat Liviu Luca. Presedintele Federatiei Patronale Petrol si Gaze a subliniat la randul sau ca industria de petrol si gaze este una globala prin insasi natura sa, iar problema care se ridica este daca aceasta poate face fata schimbarilor majore si rapide ale sistemului global, astfel incat globalizarea sa reprezinte o oportunitate si nu o frana in dezvoltare. In lume se estimeaza o rezerva mondiala de titei de circa 2 trilioane de barili titei conventional, ceea ce inseamna ca aceasta reprezinta de doua ori mai mult decat s-a produs pana in prezent. La aceasta se mai adauga inca un trilion de barili titei neconventional. Aceasta rezerva poate asigura acoperirea unei cereri in continua crestere, dar cu un efort investitional urias. Agentia Internationala pentru Energie estimeaza ca in urmatorii 30 de ani sunt necesare investitii de peste 3 trilioane de dolari, din care o suma importanta in sectorul de explorare si cercetare. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.