Istoricul Marius Oprea, director al Institutului de cercetare a crimelor comunismului, a spus, in timpul dezbaterilor, ca va fi destul de greu sa se faca dovada, in instanta, ca o anumita persoana a fost retribuita pentru aceste activitati, acest fap
Istoricul Marius Oprea, director al Institutului de cercetare a crimelor comunismului, a spus, in timpul dezbaterilor, ca va fi destul de greu sa se faca dovada, in instanta, ca o anumita persoana a fost retribuita pentru aceste activitati, acest fapt ingreunand aplicarea legii. El a apreciat ca va fi usor de stabilit structura de partid la nivel judetean si national, dar nu si ca respectivii activisti au fost retribuiti. Potrivit lui Oprea acest lucru se datoreaza faptului ca o mare parte din arhive au fost distruse in 1989. El a dat ca exemplu faptul ca la Arhivele Nationale nu exista nici un document preluat de la arhivele locale de partid din Brasov. "Aceste arhive locale au fost pur si simplu parasite si se afla intr-o baraca, pe o strada din Brasov, fara, practic, nici un control", a spus Oprea, citat de Mediafax. El a mai declarat ca exista categorii de persoane care nu sunt prevazute in lege si care au facut "mult mai mult rau decat activistii de partid", respectiv activistii neretribuiti, care erau inspectori de cadre la partid. "Erau oameni care, prin activitatea lor directa, au impiedicat ascensiunea profesionala pentru foarte multi membri de partid obisnuiti", a mentionat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.