Gheorghe Dobre, insotit de vicepremierul Gheorghe Pogea si un alai de specialisti, s-au aflat ieri pe Valea Oltului, dupa ce sambata, in jurul orei 16.00, s-a decis inchiderea circulatiei tuturor autovehiculelor pe DN7 intre Sibiu si Rm Valcea. Deciz
Gheorghe Dobre, insotit de vicepremierul Gheorghe Pogea si un alai de specialisti, s-au aflat ieri pe Valea Oltului, dupa ce sambata, in jurul orei 16.00, s-a decis inchiderea circulatiei tuturor autovehiculelor pe DN7 intre Sibiu si Rm Valcea. Decizia a fost luata dupa ce pe carosabil au cazut aproximativ 450-500 metri cubi de bolovani, prundis si aluviuni de pe versantii muntelui dintre localitatile Cainenii Mici si Boita. Soferii au fost nevoiti sa foloseasca rute ocolite pe Valea Prahovei sau pe Valea Jiului. Dupa o noapte de munca, ieri dimineata, circulatia pe DN7 a fost reluata, pe ambele sensuri. Utilajele au ramas insa in zona, pentru a putea interveni in cazul producerii unor noi avalanse de bolovani. Si bine au facut, pentru ca, la scurt timp dupa plecarea ministrului Dobre si vicepremierului Pogea de pe Valea Oltului, alte caderi de stanci au blocat pentru a doua oara, in 48 de ore, drumul dintre Sibiu si Valcea. Accesul masinilor a fost, din nou, oprit, iar alpinistii au urcat imediat pe versant pentru degajarea muntelui de pietrele care amenintau soseaua. Zeci de masini au format cozi pe DN7, in asteptarea reluarii traficului. Acesta a fost reluat in scurt timp, doar pentru soferii care au fost blocati intre localitatile Boita si Caineni, pentru restul soferilor accesul ramanad blocat. Autoritatile si echipele de interventie au prognozat intreruperi de trafic pe toata durata zilei.
Potrivit unui comunicat al Politiei Rutiere, DN7 este inchis circulatiei rutiere, intre localitatile Boita-Radu Vadului, la km 244. Conducatorii auto sunt rugati sa foloseasca urmatoarele rute ocolitoare: DN67 Rm.Valcea-Horezu-Tg. Jiu, DN66 Tg. Jiu-Petrosani-Hateg-Simeria, DN7 Simeria-Orastie-Sebes-Sibiu.
Dobre a explicat ca astfel de incidente, in special in zonele montane, sunt frecvente din cauza proceselor de inghet-dezghet care disloca bucati de stanca de pe versanti. "Daca se va impune, vom apela din nou la dinamitari. In aceasta perioada sunt circa 20-30 de astfel de procese de inghet-dezghet pe saptamana, insa noi vom cauta in zilele urmatoare finantare pentru consolidarea tuturor zonelor instabile de pe Valea Oltului, Valea Jiului, DN10 Buzau-Intorsura Buzaului si DN56A Maglavit-Simian", a declarat, pentru Rompres, Gheorghe Dobre. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.