Primaria Calan a inceput, ieri, distribuirea ajutoarelor financiare acordate disponibilizatilor de la AMIDIP in urma anchetelor facute de Directia Judeteana de Munca si Solidaritate Sociala si Familie Hunedoara, potrivit Mediafax. Autoritatile au dec
Primaria Calan a inceput, ieri, distribuirea ajutoarelor financiare acordate disponibilizatilor de la AMIDIP in urma anchetelor facute de Directia Judeteana de Munca si Solidaritate Sociala si Familie Hunedoara, potrivit Mediafax. Autoritatile au decis ca un numar de 201 persoane sa beneficieze de ajutoare financiare. "Alte 55 de cereri de ajutor financiar de urgenta au fost respinse. Au fost cazuri in care oamenii nu au fost gasiti acasa, reprezentantii Directiei de Munca s-au deplasat de cateva ori la domiciliul acestora, dar nu i-au gasit. Altii sunt plecati in strainatate. Nu putem sa facem o ancheta sociala daca nu-i gasim pe oameni acasa", a declarat Octavian Bagescu, director executiv al DJMSSF Hunedoara. Daca persoanele care nu au primit ajutorul vor face o sesizare la DMSSF, anchetele sociale vor putea fi reluate, insa banii nu vor mai fi acordati in regim de urgenta. Cristian Anghel, liderul sindical de la Calan, a declarat ca unii dintre disponibilizati sunt nemultumiti de modul in care au fost facute anchetele sociale. "S-a inceput distribuirea ajutoarelor de urgenta pentru disponibilizatii de la Calan. Oamenii trebuie sa se prezinte cu buletinele la Primaria din Calan, unde se dau acesti bani. Unii dintre oameni sunt nemultumiti ca nu au fost gasiti acasa de catre reprezentantii Directiei de Munca si au facut reclamatii", a declarat liderul sindical. Un numar de 201 familii si persoane singure din Calan vor primi ajutoare financiare cuprinse intre 300 de lei si 1.000 de lei. Suma totala a ajutoarelor acordate este de 119.800 de lei, fonduri care provin din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
In 6 februarie, mai multi disponibilizati de la AMIDIP Calan au intrat in greva foamei nemultumiti de nerespectarea protocolului incheiat in decembrie 2005 cu autoritatile locale si centrale privind modul de acordare a unor restante salariale. Grevistii foamei de la Calan au suspendat protestul dupa 15 zile de greva, lasand autoritatile sa-si puna in aplicare masurile promise pe termen scurt si pe termen mediu. La acest protest au participat, in total, 22 de persoane. Un numar de 320 de salariati de la AMIDIP Calan au fost trimisi in somaj din luna februarie a anului trecut. Societatea AMIDIP Calan s-a desprins din Combinatul Siderurgic Sidermet Calan, in ianuarie 2003, pentru a produce tuburi de fonta ductila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.