De la 15 martie 1990 incoace - de fapt, din decembrie 1989 -, intotdeauna cand natiunea romana a trecut prin momente hotaratoare pentru viitorul sau, diversi neprieteni ai Romaniei s-au straduit sa-i puna cel putin cate o piedica. La intrarea tarii i
De la 15 martie 1990 incoace - de fapt, din decembrie 1989 -, intotdeauna cand natiunea romana a trecut prin momente hotaratoare pentru viitorul sau, diversi neprieteni ai Romaniei s-au straduit sa-i puna cel putin cate o piedica. La intrarea tarii in Consiliul Europei, in 1993, ne-am pricopsit cu ajutorul Ungariei si al lobby-ului sau anti-Romania cu Recomandarea 1401. Apoi, "recomandarea", care a stimulat segregarea invatamantului pe criteriu etnic a devenit lege, fiind introdusa in Tratatul de baza dintre Budapesta si Bucuresti, creat la repezeala sub psihoza falsei primiri a Romaniei in NATO, inaintea summitului de la Madrid din 1997. Aceeasi manipulare anti-romaneasca i-a manat ca pe niste boi pseudo-conducatorii de atunci la semnarea unui Tratat cu Ucraina, nerespectat niciodata de Kiev si prin care a fost consimtita in scris cedarea pamanturilor istorice romanesti ocupate de fosta URSS. De cealalta parte, minoritatea agitata constant impotriva majoritatii, dupa manualul KGB, nu se sfieste sa conteste pe fata Tratatul de la Trianon. Acum, in pragul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, revizionismul maghiar cu origine horthysta tinteste direct autonomia teritoriala si fragmentarea statului roman dupa modelul Kosovo.
Pentru forurile responsabile de securitatea tarii nu este nimic nou. Politica formatiunilor maghiare din Romania, oricum s-ar numi ele, a avut de-a lungul ultimilor 16 ani aceleasi obiective. Avertizarile serviciilor de informatii romanesti si din alte state prietene din cadrul Aliantei Nord-Atlantice au curs cu tonele spre Palatele Cotroceni si Victoriei. In zonele controlate practic de maghiari revizionisti sustinatori ai regiunii "Trei Scaune", romanii minoritari au fost abandonati in totalitate de stat. Si exact in acest spatiu, in Harghita si Covasna, o organizatie mincinoasa condusa de o turnatoare a Securitatii (conform documentelor pe care suntem dispusi sa le punem la dispozitia CNSAS) sustine, culmea!, ca maghiarii sunt discriminati. "Intamplator" tot aici, la 15 martie, se doreste proclamarea "autonomiei secuilor", dupa un scenariu prea similar cu cel din 15 martie 1990.
ZIUA a avertizat in premiera in presa romana asupra acestui act anti-statal, semnaland un crescendo al unei campanii agresive provocatoare la adresa Romaniei ante-UE: atragerea abila a unor reprezentanti nedemni ai statului in capcana "Fundatiei Ungaro-Romane Gojdu"; ridicarea (nesanctionata) la Odorheiu Secuiesc a unei noi statui a criminalului de razboi anti-semit Albert Wass, pentru a carui reabilitare militeaza liderii UDMR Marko Bela si Gyorgy Frunda; contestarea de catre acesta din urma, "seful delegatiei Romaniei la APCE", a statului national unitar roman si introducerea unor stipulatii pentru facilitarea autonomiei printr-o noua Recomandare a Consiliului Europei; campania internationala si complet falsa declansata impotriva conducerii Universitatii Babes Bolyai, act anti-romanesc ramas fara nici o replica din partea MAE de la Bucuresti; anuntarea de catre statul ungar a lansarii postului TV "Autonomia" destinat maghiarilor de peste hotare; incingerea jocului cu infractorii unguri buni si rai (scenariul este reprodus la indigo si in provincia sarba Voivodina); santajarea sub presiune a Coalitiei de guvernamant pentru adoptarea nerusinatei Legi ne-europene a statutului maghiarilor etc.
Tragedia Romaniei este ca nu stim in ce masura sunt capabile sa raspunda acestor provocari actualele autoritati, ceva mai curatate, dar inca tributare, prin ignoranta, unui sablon construit abil de-a lungul anilor. De fapt, anacronicul organism totalitar al UDM(d)R nu este decat un alt fel de PCR. Nu reprezinta maghiarii din Romania, ci o noua nomenclatura oligarhica sugatoare a resurselor comunitatiilor.
Ar trebui, poate, sa amintim autoritatilor pentru ce a fost, de fapt, interzis PC(d)R in 1921: militarea pentru "autonomia" Basarabiei. Dar UE nu este URSS, iar state membre fondatoare ale acesteia nici macar nu recunosc minoritatile si, ca atare, nu marseaza pentru legi care sa privilegieze anormal un grup etnic distinct. Mai mult, incepand cu 6 decembrie anul trecut - oricat de mult si-ar fi dorit neprietenii nostri ca acest lucru sa nu se intample - Romania a devenit, dupa 16 ani de zbucium, un stat puternic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.