Cea mai intalnita forma de violenta in scoli o reprezinta cea verbala, insa elevii nu se dau in laturi nici de la imbranceli si batai spontane. Chiar daca, asa cum a precizat, ieri, seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, "nu putem sa d
Cea mai intalnita forma de violenta in scoli o reprezinta cea verbala, insa elevii nu se dau in laturi nici de la imbranceli si batai spontane. Chiar daca, asa cum a precizat, ieri, seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, "nu putem sa discutam de un fenomen al violentei in sistemul de invatamant", cele 2 studii intocmite de sociologi releva o realitate crunta. La nivelul Bucurestiului au fost identificate 140 de grupuri si gasti de cartier in care figurau si 64 de minori, de multe ori implicate in tulburarea ordinii si linistii publice sau agresarea altor tineri. Campania pentru non-violenta in scoli, "Fii inteligent, nu fi violent!", lansata de Politia Capitalei, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Fundatia "Noi" si Agentia de Comunicare AdEntity, cu sprijinul sponsorului SIVECO, incearca sa puna punct acestor situatii prin formarea si educarea tinerilor, dar si a profesorilor si parintilor. Desi s-a precizat ca 72 de scoli din Capitala au un grad sporit de risc, iar 19 dintre ele sunt denumite pepiniere ale delincventei juvenile, se fac toate eforturile pentru a-i obisnui pe tineri ca un om inteligent, pentru a rezolva orice problema, isi foloseste mintea, nu pumnii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.