Marian Iancu, presedintele Balkan Petroleum, cercetat in dosarul legat de prejudicierea RAFO Onesti cu peste 270 de milioane de lei noi, a agresat verbal, ieri, un jurnalist care-l astepta, la Parchetul instantei supreme, la iesirea de la audieri,
Marian Iancu, presedintele Balkan Petroleum, cercetat in dosarul legat de prejudicierea RAFO Onesti cu peste 270 de milioane de lei noi, a agresat verbal, ieri, un jurnalist care-l astepta, la Parchetul instantei supreme, la iesirea de la audieri, dupa care l-a sunat si si-a cerut scuze. Iancu s-a prezentat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat de procurorii care ancheteaza prejudicierea RAFO. La iesirea de la audieri, Iancu a fost asteptat, la una din iesirile din institutie, de Ovidiu Oanta de la ProTV, care l-a si filmat. "Il asteptam, a iesit, l-am intrebat cum a decurs audierea, dar, in loc sa-mi raspunda, m-a injurat si m-a scuipat. Nu ma avertizase anterior ca nu vrea sa fie filmat", a declarat Oanta. La o ora de la producerea incidentului, jurnalistul a fost sunat de Marian Iancu. Acesta si-a cerut scuze pentru jignirile pe care i le-a adus.
Iancu, "legat" de Tender
Marian Iancu a fost deja deferit Justitiei intr-un caz de evaziune fiscala. In dosarul respectiv, Iancu a fost trimis in judecata, in august 2005, alaturi de alte noua persoane, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria RAFO - societatea Tender SA - Carom SA. Prejudiciul a fost estimat la 110 milioane de lei, asupra vinovatiei acuzatilor urmand a se pronunta Tribunalul Bucuresti. De asemenea, in noiembrie anul trecut, procurorii instantei supreme au extins cercetarile in dosarul RAFO, Marian Iancu fiind cercetat si pentru comiterea, impreuna cu Ovidiu Tender, de noi infractiuni prin care a fost cauzat un prejudiciu estimat la 270 de milioane de lei. Iancu a fost arestat in perioada 14 februarie-24 iunie 2005, in dosarul privind activitatile ilicite de la RAFO Onesti. Noile acuzatii sunt spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Faptele vizeaza activitatea SC RAFO Onesti si SC Carom SA. In aceasta cauza, Ovidiu Tender a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute pentru o perioada de 30 de zile.
Acuzatiile
Procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Iancu, pentru infractiuni de natura economica, cei doi fiind acuzati ca au prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public.
Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.
Potrivit Mediafax, Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. In 24 februarie, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inaintat Tribunalului Bucuresti propunerea de inlocuire, in cazul lui Ovidiu Tender, a interdictiei de a parasi tara cu arestarea preventiva pentru 30 de zile.
La primele doua termene stabilite pentru judecarea cererii de arestare preventiva, instanta a dispus amanari, acceptand solicitarea lui Tender de acordare a unei perioade de timp pentru pregatirea apararii. In cele din urma, propunerea a fost dezbatuta, instanta hotarand emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Tender.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.