Un cunoscut analist britanic ne transmite un mesaj amenintator: intrucat stanga romaneasca nu accepta o "justitie originala", Romania risca sa nu fie primita in UE (sic!).
Demonstratia acestei ipoteze aiuritoare porneste de la apropiata vizita
Un cunoscut analist britanic ne transmite un mesaj amenintator: intrucat stanga romaneasca nu accepta o "justitie originala", Romania risca sa nu fie primita in UE (sic!).
Demonstratia acestei ipoteze aiuritoare porneste de la apropiata vizita la Bucuresti a misiunii grupului socialist al Parlamentului European formata din influentii domni Wiersma (Olanda) si Swoboda (Austria). Analistul cu pricina crede a sti ca respectiva misiune ar fi avut drept scop admonestarea PSD pentru pretinsa opozitie la lupta impotriva coruptiei dusa de cuplul Basescu-Macovei sub egida axei Washington-Londra-Bucuresti. Problema ar fi ca, niste eminente cenusii finantate de americanofobul Consiliu al Europei i-ar fi convins pe trimisii socialistilor europeni ca Romania este o tara normala unde coruptia nu poate si nu trebuie sa fie combatuta decat cu mijloace normale - acelea utilizate in toate democratiile euro-atlantice. Scopul celor care utilizeaza serviciile eminentelor cenusii in cauza ar fi legat de interesele marginite ale PSD si, se subintelege, ale sponsorilor lor antiamericani care umbla de nebuni dupa inchisorile CIA: scaparea pestilor corupti pesedisti din navodul parchetului si consolidarea comandei unice a lui Mircea Geoana. Daca, sedusi de argumentul ca securitatea nationala a Romaniei afectata de fenomenul coruptiei nu trebuie aparata cu pretul incalcarii drepturilor cetatenesti si al politizarii Justitiei, trimisii Bruxelles-ului vor descrie, la intoarcerea acasa, derapajul democratic al autoritatilor romane actuale, in loc sa denunte "abuzul de democratie" al PSD, inevitabil accesul Romaniei in UE va fi amanat. Adica exact ceea ce, chipurile, ar dori liderii social-democrati care ar fi inteles ca intrarea unei Romanii curate in Europa nu ar putea avea loc decat cu sacrificarea partidului lor. Acesti lideri, se sugereaza, nu doar antiamericani, dar si ostili intereselor nationale romanesti, prefera sa arate ca liberalii sunt incapabili sa duca tara in UE, in loc sa se predea politiei, facand astfel loc unei viitoare stangi oneste in Romania.
Rationamentul ar parea naiv daca nu ar fi pervers. "Cine-l critica pe Stalin este de partea lui Hitler. Geniul georgianului consta in faptul ca a prins atatia oameni in aceasta capcana" - observa perspicace Francois Furet. Parafrazandu-l, putem spune: "Cine o critica pe Monica Macovei este de partea coruptilor. Cine il critica pe Traian Basescu este impotriva SUA. Geniul eminentelor portocalii euro-atlantice consta in planul de a prinde oamenii de buna-credinta in aceasta capcana."
Evaluarea actualei situatii din Romania nu se impiedica in culegerea informatiilor, ci in alegerea principiilor. Misiunea socialistilor europeni nu are nevoie de informatori speciali si nu este amenintata de manipulatori perfizi. Sunt notorii arestarile de noapte cu mascati, retinerile peste week-end urmate de eliberari pentru vicii de procedura, transmiterea acuzelor catre presa inainte de a fi comunicate avocatilor, intimidarea jurnalistilor prin interogatorii agresive, ascultarea telefoanelor fara autorizarea judecatorilor. Cunoscute sunt si implicarea in anchete penale a celor care castiga procesele civile impotriva statului, urmarirea exclusiva a adversarilor presedintelui Basescu, incriminarea spectaculoasa dar fara suficiente probe a unor personalitati publice, inculparea "coruptilor mari" pentru acte de "coruptie mica" ori mai rau, pentru decizii politice, presupusele date asupra fraudelor cu consecinte mari ramanand doar instrument de santaj. Initiativele legislative neconstitutionale, numirile si interventiile politice la parchet, formarea unui guvern paralel la presedintie si a unui parlament paralel la guvern, conferirea drepturilor de ancheta serviciilor secrete si scoaterea lor de sub controlul parlamentar sunt, de asemenea, notate.
Sunt oare atari masuri autoritariste egale cu lupta impotriva coruptiei si pot fi acceptate in schimbul acesteia? "NU!" - raspund socialistii europeni. Combaterea coruptiei nu suspenda, insa, criteriile politice de la Copenhaga care conditioneaza accesul in UE. Coruptia nu este efectul democratiei ci al deficitului democratic. Ceea ce se vede in Romania este putina lupta cu coruptia si multa politizare a acestei lupte. Or, tocmai asta pune in pericol integrarea Romaniei in UE. O integrare privita cu rezerva nu de stanga democrata ci de dreapta nationalismului economic romanesc asociata paradoxal cu neo-conservatorismul globalist.
Pot respecta argumentele analistului britanic, dar ele nu ma conving mai mult decat atunci cand sunt rostite de presedintele Lukasenko. Inacceptabila, insa, este aroganta profesorala. Stradania de a te naste in Anglia nu este un merit care sa confere monopolul adevarurilor democratice. In partea noastra de Europa am facut ce am putut spre a eradica bolsevismul. Este vremea ca partenerii nostri occidentali sa faca un efort similar in spatiul atlantic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.