"Nici o structura a noastra nu este cea mai corupta din tara, dar este grav cand sunt constatate astfel de fapte in cadrul Politiei de Frontiera sau Inspectoratului General al Politiei", a declarat, ieri, ministrul Vasile Blaga, la conferinta prileju
"Nici o structura a noastra nu este cea mai corupta din tara, dar este grav cand sunt constatate astfel de fapte in cadrul Politiei de Frontiera sau Inspectoratului General al Politiei", a declarat, ieri, ministrul Vasile Blaga, la conferinta prilejuita de incheierea proiectului privind "Dezvoltarea mecanismelor anticoruptiei in MAI". Timp de 2 ani, institutiile similare din Regatul Unit al Marii Britanii si Spaniei au oferit asistenta si au cooperat cu politistii romani specializati in lupta impotriva coruptiei, oferindu-le cele mai eficiente metode de lucru in acest domeniu. Beneficiind de o finantare Phare de un milion de euro si un sprijin de 150.000 de euro din partea statului roman, proiectul a fost apreciat chiar si de seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, ca fiind un real succes. Pe de alta parte, asa cum avertizeaza Iain Lindsay, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii, "coruptia ramane in continuare o piatra de incercare in procesul de aderare si, daca eforturile Romaniei in acest sens nu vor fi considerate suficiente, s-ar putea activa clauza de salvgardare". De asemenea, pentru ca strategia MAI de prevenire si combatere a coruptiei in randul personalului propriu sa dea roade, este nevoie ca Directia Generala Anticoruptie sa aiba politisti curajosi care sa actioneze pentru demascarea colegilor prinsi pe "picior" gresit. "Exista in acest moment, la DGA si DNA anchete comune privind astfel de fapte", a spus Scheele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.