Regia bucuresteana de transport public va incepe, in martie, programul de reorganizare interna, ce se va derula pe parcursul a doua luni si va cuprinde disponibilizarea a 2300 de angajati din totalul de 14.033. Gheorghe Aron, directorul general al RA
Regia bucuresteana de transport public va incepe, in martie, programul de reorganizare interna, ce se va derula pe parcursul a doua luni si va cuprinde disponibilizarea a 2300 de angajati din totalul de 14.033. Gheorghe Aron, directorul general al RATB, sustine ca restructurarea posturilor se va face in functie de o analiza economica referitoare la cresterea productivitatii muncii, actiunea urmand sa se desfasoare in colaborare cu sindicatele. Desfiintarea celor 2300 de locuri de munca se va produce in aproape toate sectoarele de activitate ale regiei (de executie, intretinere sau indirect productivi), cu exceptia conducatorilor auto. Suma totala a platilor compensatorii va fi de 45,474 milioane RON (454,74 miliarde lei vechi), calculate pentru 20-24 de luni. In conformitate cu prevederile Codului Muncii si Contractului colectiv de munca al RATB pentru perioada 2004-2006, persoanele disponibilizate vor beneficia si de o compensatie echivalenta cu un salariu de baza negociat. In prezent, salariul mediu net la RATB este de 898 RON.
Masurile de restructurare ale RATB au fost decise de Guvern, in toamna anului anul trecut, fiind impuse de dificultatile economice cu care se confrunta regia si de necesitatea eficientizarii activitatii acesteia. Imediat, RATB a initiat "Programul de reorganizare interna", incluzand concedierea colectiva, precum si un act aditional la Contractul colectiv de munca. Actul aditional cuprinde planul social comun patronate-sindicate, cu masuri speciale aplicate in procesul de reorganizare si restructurare a Regiei. Intre RATB si sindicatele Regiei a fost incheiat un protocol, prin care partile isi insusesc programul de reorganizare interna si isi exprima acordul pentru aplicarea lui. Activitatea principala a regiei consta in efectuarea serviciului public de transport in comun, cu un parc mediu zilnic de 1601 vehicule, distribuite pe o retea de 1392 Km.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.