Silvicultorii vor organiza, maine, doua pichete simultane, la sediul Parlamentului si la cel al Guvernului, cerand autoritatilor protectie sociala pentru cele peste 7000 de persoane care urmeaza a fi disponibilizate din martie, odata cu retrocedarea
Silvicultorii vor organiza, maine, doua pichete simultane, la sediul Parlamentului si la cel al Guvernului, cerand autoritatilor protectie sociala pentru cele peste 7000 de persoane care urmeaza a fi disponibilizate din martie, odata cu retrocedarea padurilor, dar si elaborarea unui cod silvic, informeaza Mediafax. Marian Stoicescu, presedintele Confederatiei Sindicatelor Consilva, a anunatat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca, daca pichetele de joi nu vor avea nici un efect asupra autoritatilor, peste 3000 de silvicultori vor veni in Capitala in 2 si 9 martie, pentru alte actiuni de protest. Protestatarii solicita protectie sociala din partea Guvernului, printr-o Ordonanta de Urgenta, pentru personalul care va fi disponibilizat din structurile Regiei Nationale a Padurilor, in urma retrocedarii terenurilor forestiere, prin aplicarea legilor proprietatii. Prin aceasta retrocedare masiva, care va incepe in luna martie, vor fi disponibilizate 7048 de persoane, din cei 26.000 de angajati cati are acum RNP, afirma Stoicescu. "Solicitam acordarea unor sume de la 12 la 24 de plati compensatorii, asta insemnand salarii medii nete la nivelul economiei.
Este vorba de o protectie sociala pentru o categorie profesionala care nu-si gaseste cu usurinta locuri de munca, dat fiind specificul meseriei", sustine Stoicescu. El a atras atentia ca Guvernul a constatat urgenta promovarii actului normativ de protectie sociala, dar nu a dat curs acestui proiect, trimitandu-l la Parlament, a completat Stoicescu. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.