Instanta suprema va decide, astazi, daca sechestrul asigurator instituit asupra unor bunuri ale familiei fostului ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu ramane valabil. Completul de trei judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justit
Instanta suprema va decide, astazi, daca sechestrul asigurator instituit asupra unor bunuri ale familiei fostului ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu ramane valabil. Completul de trei judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a luat in discutie, ieri, in sedinta secreta, contestatia depusa de DIP in ceea ce priveste luarea acestei masuri. Procurorul de serviciu a solicitat instantei mentinerea sechestrului asigurator, motivand ca aceasta masura nu afecteaza in nici un fel familia Popescu, deoarece executarea silita a bunurilor sechestrate nu s-a produs efectiv.
In replica, maestrul Catalin Dancu, avocatul familiei Popescu, a sustinut ca sechestrul trebuie ridicat, deoarece, pe de o parte, a fost instituit asupra unor bunuri care nu mai apartin familiei Popescu din 2003 si 2004, iar pe de alta parte, nu exista nici un risc ca Dan Ioan Popescu sa isi instraineze averea. In aceste conditii, Dancu a explicat ca acele persoane l-ar putea chema in judecata pe Dan Ioan Popescu pentru recuperarea contravalorii bunurilor respective, daca le-ar pierde sau pentru a cere daune.
Referindu-se la posibilitatea instrainarii averii de catre fostul ministru, Dancu a mentionat ca familia Popescu nu este insolvabila, nu a diminuat "cu nici un leu" patrimoniul pe parcursul cercetarilor Comisiei speciale din cadrul instantei supreme. "Comisia nu avea nici un fel de ingrijorare pentru a lua aceasta masura. Nimic din ce a insemnat patrimoniul lor nu se va modifica pana la terminarea procesului. Familia Popescu are dreptul, in raport cu statul, sa-si demonstreze nevinovatia", a declarat avocatul. Pe de alta parte, Dancu a recunoscut chiar ca averea clientului sau a crescut in timpul anchetei, "concomitent cu lunile in care a fost anchetat".
Instanta a pus in discutie si interesul statului, respectiv al Ministerului Finantelor Publice, care a sustinut sechestrul.
Comisia speciala din cadrul instantei supreme a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorului general al Romaniei de verificare a averii lui Dan Ioan Popescu, constatand astfel ca fostul ministru si sotia lui nu pot justifica legalitatea modului in care au dobandit o serie de bunuri, in perioada 2000-2004.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.