Alianta PNL-PD aflata la guvernare, dar si principala formatiune de opozitie (PSD) inregistreaza constant pierderi de electorat, in timp ce PRM acumuleaza optiuni de vot. Potrivit sondajelor de opinie, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor a ajuns
Alianta PNL-PD aflata la guvernare, dar si principala formatiune de opozitie (PSD) inregistreaza constant pierderi de electorat, in timp ce PRM acumuleaza optiuni de vot. Potrivit sondajelor de opinie, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor a ajuns la o cota de aproximativ 17%, fata de 6-7 procente cat afisa dupa alegerile din 2004. Departe, in urma, stagneaza UDMR - la limita pragului critic de 5% care asigura intrarea in Parlament, in timp ce conservatorii lui Dan Voiculescu abia daca aspira la aceasta performanta - chiar daca se afla la guvernare de mai bine de un an. Spectaculoasa crestere a partidului lui Vadim poate fi explicata nu atat prin prisma actiunilor si vizibilitatii, cat prin contraperformantele formatiunilor concurente. Cresterea numarului nehotaratilor sustine aceasta teorie. La inceputul anului 2006, 45% dintre romani spun ca nu stiu cu cine sa voteze la urmatoarele alegeri sau sustin ca nu se vor prezenta la urne. Cert este faptul ca o mare parte a electoratului volatil opteaza acum pentru PRM, partid care dobandeste, astfel, un consistent potential de coalitie. Prezentam alaturat un tabel difuzat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS), ale carui date confirma capitalul solid si tendinta ascendenta a formatiunii lui Vadim.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.