Maine, la Tribunalul Municipiului Pitesti va avea loc cel de-al doilea termen din procesul intentat conducerii ANS de ex-directorul general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, referitor la Ordinul ANS nr. 555, prin care seful unuia dintre cele mai galonat
Maine, la Tribunalul Municipiului Pitesti va avea loc cel de-al doilea termen din procesul intentat conducerii ANS de ex-directorul general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, referitor la Ordinul ANS nr. 555, prin care seful unuia dintre cele mai galonate cluburi din tara a fost detasat ca director adjunct la Directia pentru Sport a Judetului Arges. "La primul termen a fost prezent juristul DSJ Arges si a solicitat o amanare pentru lipsa apararii, ANS urmand sa fie reprezentata in acest proces de o firma de avocatura din Iasi", ne-a declarat presedintele ANS, Florian Gheorghe. Curios este ca, in ciuda faptului ca departamentul juridic al ANS si directorii institutiei din Str. Vasile Conta au atras atentia ca emiterea Ordinului nr. 555 este nejustificata si incalca unele articole din Codul Muncii, vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, cel care a semnat documentul in numele presedintelui Florian Gheorghe, sustine ca intreaga actiune este perfect legala, oportuna si justificata. Totodata, presedintele ANS, Florian Gheorghe, care nu s-a aflat in tara in momentul emiterii ordinului respectiv, fiind plecat la Jocurile Mondiale Francofone, a tinut sa declare ca, "suntem o echipa" si ca, "justitia se va pronunta pe marginea acestui caz".
Atentionare
din partea juristilor
Astfel, desi vicele ANS ne-a spus clar si raspicat imediat dupa ce a semnat ordinul ca nu se incalca legea si considera oportuna emiterea respectivului document, juristii ANS au avut alta parere, mai ales ca, in conformitate cu art. 44 aliniatul 3 din Legea nr. 188/1999 privind Statutului functionarilor publici, "functionarul public are dreptul sa refuze, in scris si motivat, indeplinirea dispozitiilor primite de la superiorul ierarhic, daca le considera ilegale". Protejati de legislatie, juristii ANS au avut taria sa-i trimita vicepresedintelui ANS o adresa in care au concluzionat, negru pe alb: "Raportat la aceste dispozitii legale, nu avizam prezentul Ordin." Si asta, pentru ca au considerat ca nu se indeplinesc prevederile mai multor articole din Codul Muncii, printre care au enumerat, "lipsa informarii prealabile a salariatilor, conform dispozitiilor art. 17, coroborat cu art. 19 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii" si "neindeplinirea conditiilor prevazute de dispozitiile art. 42 aliniatul 1 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii". Totodata, conducerea ANS este atentionata de juristi ca nu exista o solicitare a CSM Pitesti privind detasarea directorului adjunct al DSJ Arges, Narcis Iordache, in functia de director general al clubului argesean. In plus, conform legii, care arata ca, in mod exceptional, prin detasare, se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului, Compartimentul Juridic din cadrul Directiei Resurse Umane, Informare si Relatii Publice, Secretariat, Contencios, atrage atentia ca nu exista consimtamantul scris al salariatului Dinu Gheorghe. Un alt aspect "omis" de vicepresedintele Liviu Cepoi atunci cand a parafat documentul este cel prevazut in Codul Muncii, la articolul 45, aliniatul 1, privind executarea de lucrari. Potrivit acestor dispozitii legale, detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. Dar, cel putin pana la emiterea Ordinului, nu exista dovada executiei unor lucrari in folosul DSJ Arges sau a CSM Pitesti.
Dinu Gheorghe: "Este o schimbare politica!"
Ex-directorul CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, crede ca emiterea Ordinului nr. 555, privitor la detasarea sa in functia de director adjunct al DSJ Arges, are substrat politic. "Sunt convins mie la suta ca este o schimbare politica. De altfel, am apelat la instanta si am solicitat anularea ordinului si daune morale tocmai pentru ca, daca se aplica legea, n-am cum sa pierd procesul", ne-a spus Dinu Gheorghe. "Pana la urma, nu inteleg aceasta incrancenare. Nu tin de scaun si nici nu ies la pensie de aici. Dar ma asteptam sa se faca o analiza, o discutie pertinenta si atunci poate ca intelegeam motivul schimbarii. Am ajuns in zece ani sa aduc clubul pe locul intai in clasamentul ANS si ma mandresc ca am ajuns, impreuna cu sportivii si antrenorii, la 500 de medalii pe an", a adaugat Dinu Gheorghe, care a ajuns la spital cu grave probleme cardiace dupa ce a fost instiintat de emiterea ordinului ANS. "Am discutat cu vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, si i-am spus ca are informatii gresite despre activitatea mea. Nu de altceva, dar in ultimii ani nu am fost sanctionat, ba, mai mult, am fost apreciat pentru performantele clubului", a povestit ex-directorul general al CSM Pitesti, adaugand ca, la controlul ANS din 6 decembrie, i-au fost reclamate doar mici nereguli, de la lipsa foilor de parcurs si pana la inexistenta unei evidente cantitativ-valorice la cantina. "Pe 8 decembrie a fost semnat Ordinul nr. 555, iar o zi mai tarziu s-a transmis in teritoriu. Pe 9 decembrie au si venit cei de la DSJ Arges la club ca sa le predau stampila si cheile de la birou. Fara un proces verbal, fara nimic. Atunci mi-am dat seama ca doar asta doreau, sa ma inlocuiasca si sa preia conducerea. Luni s-a instalat la conducere, iar marti, noul director s-a si trecut pe o lista de premiere!", ne-a mai spus Dinu Gheorghe, care vrea sa mai deschida un proces deoarece nu a primit raspuns la contestatia oficiala depusa la secretariatul ANS, "desi, in baza legii, erau obligati sa-mi raspunda in termen de 30 de zile".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.