Premierul Calin Popescu Tariceanu afirma, intr-un interviu acordat Mediafax, ca ia in calcul posibilitatea asumarii raspunderii Guvernului pe actul normativ privind DNA, daca senatorii ii vor da sentimentul ca promovarea acestuia in forma in care a f
Premierul Calin Popescu Tariceanu afirma, intr-un interviu acordat Mediafax, ca ia in calcul posibilitatea asumarii raspunderii Guvernului pe actul normativ privind DNA, daca senatorii ii vor da sentimentul ca promovarea acestuia in forma in care a fost inaintata nu e asigurata.
"Voi avea o discutie foarte serioasa cu colegii mei senatori in PNL - si nu numai din PNL, ci din intreaga Coalitie, pentru ca, in egala masura, absentele au fost si de la Partidul Democrat, si de la Partidul Conservator, si de la UDMR - si vreau sa stiu foarte clar, vreau sa am asigurarile necesare ca un nou esec de acest tip nu se va petrece. In cazul in care colegii mei senatori imi vor da sentimentul ca necesitatea promovarii ordonantei in forma in care a fost inaintata de Guvern nu este asigurata, atunci sigur ca pot sa am inclusiv in vedere recurgerea la formula asumarii raspunderii. Insa vreau sa subliniez ca ar fi bine ca Parlamentul, in speta Senatul, sa se cupleze la acest efort al luptei anticoruptie. Senatul si Parlamentul in general au nevoie de mai multa credibilitate, nu de mai putina", considera Calin Popescu Tariceanu. El a precizat ca discutia va avea loc maine. "Formula asumarii raspunderii este o formula care trebuie sa fie una exceptionala si nu o regula, si de aceea cred ca aceasta discutie pe care o voi avea marti va trebui in final sa-i lamureasca pe toti de necesitatea acestui gest si act politic. In privinta ordonantei, ea a fost o componenta a programului anticoruptie promovat de Guvern, un program care a fost apreciat la nivelul Uniunii Europene. Sigur ca as spune, poate, un obstacol sau o greseala pe acest parcurs poate sa ridice semne de intrebare, dar nu cred ca este firesc sa puna la indoiala determinarea politica pe care Guvernul si actuala Coalitie o au in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei", a mai spus Tariceanu.
Momentul oportun al fuziunii a fost ratat
Seful Executivului nu considera oportuna organizarea de alegeri anticipate in acest an si nici anul viitor si apreciaza ca aceia care clameaza tot timpul posibilitatea organizarii alegerilor anticipate dovedesc insuficienta responsabilitate politica. "Eu am apreciat extrem de inoportuna organizarea unor alegeri anticipate si in 2006, si in 2007, dar in sfarsit, depinde si de partenerii nostri, si de opozitie. Am senzatia uneori ca unele dintre partidele politice din Romania, si din cauza dimensiunilor pe care le au, se poarta exact, as cita serialul acela de film "Tanar si nelinistit". Cam asa sunt si partidele acestea care, in lipsa unui proiect politic major, nu au decat o tema care este revolutia permanenta si care in Romania se traduce prin alegeri anticipate", a perorat Tariceanu. In ceea ce priveste fuziunea cu PD, Tariceanu a afirmat ca momentul oportun pentru aceasta, inceputul lui 2005, a fost ratat. El crede ca, pentru a fi un succes, fuziunea trebuie sa angreneze peste 95% din structurile celor doua partide, iar daca un procent mai mare de 5-10% va ramane pe dinafara, atunci va fi un esec pentru ambele formatiuni. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.