Ministerul Sanatatii (MS) a stabilit limitele minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere din unitatile sanitare. Acestea au fost cuprinse in Ordinul ministrului Sanatatii 45/2006. Masura a fost luata ca urmare a prevederilo
Ministerul Sanatatii (MS) a stabilit limitele minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere din unitatile sanitare. Acestea au fost cuprinse in Ordinul ministrului Sanatatii 45/2006. Masura a fost luata ca urmare a prevederilor Ordonantei de Urgenta 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, modificata si completata prin Legea 125/2005.
Conform acestui act normativ, incepand din data de 1 ianuarie a.c., ''salariile de baza pentru functiile de conducere care fac parte din Comitetul Director al spitalelor, cu exceptia functiei de director general adjunct medical, se stabilesc de catre Consiliul de Administratie al spitalului, in limitele minime si maxime aprobate de MS, pe tipuri de spitale''. Astfel, limitele minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere au fost stabilite diferentiat in functie de tipul spitalului - universitar, clinic de urgenta - si au valori cuprinse intre: 1.400 RON - 3.500 RON pentru director general, 900 RON - 3.000 RON pentru contabil-sef, 800 RON - 1.200 RON pentru director administrativ, 600 RON - 1.000 RON pentru director ingrijiri.
''De asemenea, conform aceluiasi act normativ, pe perioada cat ocupa functia de director general, acesta nu va putea desfasura activitate medicala, dar va beneficia de rezervarea de post. In cadrul programului aferent de director general de sapte ore zilnic, medicul-director general va desfasura numai activitati de management sanitar, respectiv administrarea curenta a unitatii sanitare. El poate desfasura activitate medicala numai in afara programului de sapte ore zilnic aferent functiei de director general. Medicul-director general poate fi inclus in linia de garda in specialitatea in care este confirmat'', precizeaza MS. In ceea ce-i priveste pe medicii-cadre didactice, care ocupa functia de director general, ''acestia isi desfasoara activitatea prin cumul de functii cu functia didactica si nu beneficiaza de rezervare de post, deci nu se supun prevederii de mai sus pentru ca beneficiaza de integrare clinica in spitale, in baza careia desfasoara activitatea medicala practica cu studenti''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.