Apa Nova a identificat solutiile pentru rezolvarea problemei legate de pierderile de apa din retelele telescopice existente in Capitala, dar asteapta ca acestea sa primeasca aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a anuntat Mircea Ma
Apa Nova a identificat solutiile pentru rezolvarea problemei legate de pierderile de apa din retelele telescopice existente in Capitala, dar asteapta ca acestea sa primeasca aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a anuntat Mircea Macri, director la Apa Nova, informeaza Rompres. "Reconfigurarea retelelor telescopice si contorizarea tuturor celor 1070 de asociatii de proprietari bransati la aceste tipuri de retele este o solutie eficienta pentru inlaturarea pierderilor platite prin facturi de clientii Apa Nova. Un astfel de proiect, in valoare totala de circa 26 milioane euro, a fost deja discutat cu CGMB. Daca va fi aprobat, proiectul s-ar putea finaliza in trei ani. Apa Nova va suporta 7,6 milioane euro din valoarea lucrarilor, adica partea de bransare si montare a contoarelor la reteaua reconfigurata", a spus Macri.
Cu prilejul unei conferinte organizate de Apa Nova, reprezentantii societatii au precizat ca pierderile inregistrate la cele 47 de asociatii de locatari, din cele 1070 alimentate prin retele telescopice, sunt cauzate de gradul mare de uzura a conductelor, fapt ce afecteaza si calitatea apei. Retelele telescopice sunt extinderi ale sistemului de distributie a apei, care au aparut in urma construirii - peste proiectele prevazute initial - de noi blocuri in cartierele Capitalei, inainte de 1990. Astfel, circa 240.000 de locuitori din peste 1600 de cladiri primesc apa prin aceste conducte racordate la o magistrala de apa. "Retelele telescopice nu sunt incluse in contractul de concesiune incheiat cu Primaria Municipiului Bucuresti. Raportul expertilor internationali, finalizat in ianuarie 2004, precum si Decizia Expertului Tehnic din noiembrie 2004 au precizat ca punerea in conformitate a retelelor telescopice nu face parte din obligatiile concesionarului. Cu toate acestea, Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa-Canal (ARBAC) nu recunoaste aceste hotarari. Daca ARBAC va decide, totusi, penalizarea societatii Apa Nova, conducerea acesteia va contesta decizia conform dispozitiilor prevazute in contract", a spus Mircea Macri. Reprezentantii societatii Apa Nova au precizat, cu acest prilej, ca dupa montarea si punerea in functiune a contoarelor de bransament, 80% din asociatiile de proprietari platesc mai putin decat prin facturarea in sistem pausal. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.