150.000 de credite cu buletinul Din octombrie 2004 si pana in prezent peste 150.000 de romani au apelat la ""creditul doar cu buletinul"" oferit de Altex. ""Dublarea limitei de creditare la 40 de milioane de lei a crescut disponibilitatea romanilo

150.000 de credite cu buletinul

Din octombrie 2004 si pana in prezent peste 150.000 de romani au apelat la ""creditul doar cu buletinul"" oferit de Altex. ""Dublarea limitei de creditare la 40 de milioane de lei a crescut disponibilitatea romanilor de a investi mai mult"", anunta comunicatul companiei.

Loto - Report la 6/49, dar si la Noroc
Cele 6 numere extrase ieri la Loto 6/49 nu au fost ghicite de nici unul dintre jucatori, asa ca la prima categorie s-au reportat 64,6 miliarde de lei. Combinatia castigatoare a fost 19, 47, 22, 20, 30, 48. Din fondul de castiguri de 76,2 miliarde de lei s-au atribuit insa 9 premii de cate 515 milioane, la categoria a II-a. Si la Noroc, premiul cel mare la prima categorie, de 6,25 miliarde de lei, s-a reportat. Numerele extrase au fost 6 6 6 0 0 6 1.

Bucuresti - Incepe restaurarea Teatrului de Opereta
Teatrul National de Opereta ""Ion Dacian"" va incepe joi, 17 martie, lucrarile de curatare a salii afectate de incendiul din 3 ianuarie. Anuntul a fost facut ieri de directorul institutiei, Amza Saceanu, citat de Rompres. La cele 40 de miliarde de lei acordate de Guvern pentru renovari si reparatii, Teatrul National de Opereta a adaugat si peste 1,2 miliarde de lei colectate de la diverse organizatii, banci, persoane particulare, dar si ca urmare a spectacolelor prezentate in alte spatii. Amza Saceanu sustine ca institutia se va ""descurca"" cu acesti bani si, in octombrie, sala Operetei va fi redeschisa.
Iasi - Cazurile de cancer la limba s-au inmultit
In fiecare luna, medicii ieseni opereaza o data la doua zile cate o persoana care sufera de cancer la limba. Cazurile au inceput sa se inmulteasca in ultimii ani, mai ales la barbati, din cauza fumatului, a alcoolului si a lipsei igienei gurii, astfel ca s-a ajuns in prezent la un numar de 10-15 cazuri care se opereaza lunar. Seful Clinicii Buco-Maxilo-Faciale de la Spitalul iesean ""Sf. Spiridon"", doctorul Dan Gogalniceanu, spune ca tehnologia a avansat in ultimii ani, iar speranta de viata pentru bolnavi a crescut. Totusi, oamenii se prezinta deseori prea tarziu la spital. (Cristina Stoian)
Suceava - Un revolutionar a protestat pentru copiii sai
Un fost vicepresedinte al PNTCD Suceava a intrat in greva foamei in fata Palatului Administrativ din Suceava, in speranta ca va fi ajutat de autoritati sa-i readuca in tara pe cei doi copii ai sai despre care sustine ca au ajuns ilegal in Cernauti cu sotia sa de origine ucraineana. Revolutionarul Vasile Melniciuc spune ca cei doi copii ai sai, de 5 si 8 ani, au fost scosi din tara de sotia lui, la sfirsitul anului 2002, in baza unui permis de mic trafic si ca sunt tinuti impotriva vointei lor in Cernauti de o ruda a sotiei sale. Autoritatile locale spun ca problema nu tine de competenta lor. (Nicu Amuraritei)
Aeroport evacuat - Alarma falsa pe ""Henri Coanda""
Terminalul ""Plecari"" al aeroportului international ""Henri Coanda"" de langa Bucuresti a fost evacuat ieri dimineata, dupa ce au fost gasite doua bagaje abandonate, transmite Mediafax. Echipele de specialialisti pirotehnisti au intervenit imediat, iar dupa evacuarea personalului si a calatorilor au efectuat timp de 20 de minute verificarile necesare intr-o asemenea situatie. In urma controlului s-a stabilit ca gentile contineau, de fapt, doar haine. Traficul aerian nu a fost perturbat.
Galati - Africani dau in judecata Oficiul pentru Refugiati
Doi tineri africani internati la Centrul pentru Refugiati Galati au actionat in instanta Oficiul National pentru Refugiati (ONR), pentru ca nu le-a recunoscut statutul de refugiati politic, informeaza Rompres. Iaru Kosi de 23 ani, din Coasta de Fildes, si Soulama Fulgence de 24 ani, din Burkina Faso, au ajuns in Romania in 2004, trecand ilegal frontiera din Republica Moldova. Amandoi afirma ca, daca s-ar intoarce in tarile lor, ar fi omorati. Purtatorul de cuvant al Tribunalului Galati, judecator Carmen Sandu, a declarat ca Judecatoria Galati a dispus recunoasterea acestora ca refugiati politic, dar ONR a atacat sentinta.
Integrare - Mai multe restaurante ar putea fi inchise
O mare parte a unitatilor de alimentatie publica risca sa fie inchise o data cu aderarea Romaniei la UE, deoarece majoritatea nu corespund normelor Uniunii, a declarat vicepresedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Daragus Attila, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, restaurantele si cantinele vor fi obligate sa faca investitiile necesare pentru asigurarea conditiilor igienico-sanitare la nivelul standardelor europene. Specialistii in domeniu apreciaza ca un restaurant ar trebui sa investeasca in modernizare cel putin doua miliarde de lei pentru a face fata cerintelor.
Statistica - Romanii cumpara tot mai multe masini
Numarul automobilelor comercializate pe piata romaneasca in primele doua luni ale anului a crescut cu 88,7% fata de perioada ianuarie-februarie a anului trecut, ajungand la 27.457 de unitati, conform celor mai recente date furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Cele mai vandute automobile sunt Dacia, iar pe locul doi se claseaza producatorul Daewoo, urmat de marca Renault.
Motivare - Salarii majorate pentru gestionarii fondurilor UE
Personalul care se ocupa de gestionarea asistentei financiare nerambursabile comunitare sau care desfasoara activitati adiacente, de natura financiar-contabila sau juridica, va primi salarii majorate cu 75%. Guvernul, care a luat aceasta decizie in sedinta sa saptamanala, precizeaza ca masura raspunde recomandarilor exprese ale Comisiei Europene privind asigurarea stabilitatii si motivarii adecvate a personalului care gestioneaza fondurile comunitare. Persoanele incadrate in functii de demnitar (ministru, secretar de stat) fac exceptie de la acest act normativ.
Colaborare - SIE lupta pentru securitatea Europei
Directorul SIE a transmis Directoratului de Securitate al Comisiei Europene (DSCE) ca lupta impotriva terorismului, a criminalitatii organizate, non-proliferarea si combaterea fenomenelor de coruptie constituie pilonii Strategiei de Securitate Nationala a Romaniei. In cursul convorbirilor la Bruxelles cu Stephen Hutchins, seful DSCE, Gheorghe Fulga a evidentiat necesitatea convenirii unor noi masuri concrete de intensificare a relatiilor de colaborare. Sefii celor doua structuri de securitate au evaluat si dinamica evolutiei fenomenului terorist international. (Razvan Belciuganu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.