Un nepot al lui Corneliu Coposu a facut plangere la Departamentul National Anticoruptie impotriva fostului premier Adrian Nastase, acuzand faptul ca un imobil care apartinuse familiei fostului lider PNTCD si care fusese retrocedat familiei in instant
Un nepot al lui Corneliu Coposu a facut plangere la Departamentul National Anticoruptie impotriva fostului premier Adrian Nastase, acuzand faptul ca un imobil care apartinuse familiei fostului lider PNTCD si care fusese retrocedat familiei in instanta, ar fi fost cedat, printr-o hotarare a Cabinetului Nastase, Serviciului Teritorial al fostului PNA Constanta. Cristian Fulger, cetatean roman stabilit in Germania, il acuza pe fostul prim ministru de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in conditiile in care respectivul act normativ ar fi fost aprobat in octombrie 2003, desi el obtinuse castig de cauza in instanta. Potrivit nepotului fostului lider al PNTCD, Ministerul Agriculturii a fost parte in proces si nu a formulat apel la sentinta privind retrocedarea imobilului catre familia Fulger. El sustine ca din octombrie 2003 si pana in prezent cladirea, fost hotel aflat pe malul marii, nu ar fi fost folosita de PNA Constanta si, mai mult, a suferit degradari serioase, nefiind pazita.
In plangerea adresata, Cristian Fulger cere DNA sa faca demersuri catre Ministerul Public si catre Guvern in care sa arate cele mentionate si sa solicite atribuirea unui spatiu functional catre DNA Constanta, care sa nu fie in litigiu. Fulger mai precizeaza ca isi rezerva dreptul de a se adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg si ca, pe langa restituirea imobilului, va solicita despagubiri materiale si morale.
Sentinta ignorata
Cabinetul Nastase a aprobat, in luna octombrie a anului 2003, preluarea de catre PNA Constanta a unui imobil care era administrat de Directia Agricola din cadrul Ministerului Agriculturii si care era revendicat in instanta de nepotul lui Corneliu Coposu. Mostenitorul de drept al cladirii unde, pana la ocuparea ei de catre armata sovietica in 1949, a functionat un hotel si apoi a fost preluat de Consiliul Popular Constanta, a obtinut castig de cauza la Tribunalul Constanta, in luna septembrie 2003.
Imobilul, care a apartinut familiei Marcovici, din care facea parte si Arlette Marcovici, sotia lui Corneliu Coposu, este compus din subsol, parter plus doua nivele, mansarda si doua corpuri anexa amplasate pe un teren de 1040 de metri patrati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.