Peste 200 de gaini au pierit in satul Crihana Veche, raionul Cahul, doar in cateva zile, fapt ce i-a alarmat pe sateni, desi veterinarii spun ca nu este vorba de gripa aviara. Oamenii au ars pasarile moarte, iar pe cele inca in viata le congeleaz
Peste 200 de gaini au pierit in satul Crihana Veche, raionul Cahul, doar in cateva zile, fapt ce i-a alarmat pe sateni, desi veterinarii spun ca nu este vorba de gripa aviara.

Oamenii au ars pasarile moarte, iar pe cele inca in viata le congeleaza, desi virusul gripei aviare este rezistent la temperaturi scazute. Taranii se tem de gripa aviara deoarece localitatea se afla in apropierea Dunarii, unde autoritatile romane au confirmat mai multe focare. Mai mult decat atat, langa sat se afla lacul Manta, loc preferat pentru popas de pasarile calatoare. Medicul veterinar al raionului Cahul sustine insa ca la Crihana Veche pasarile au murit din cauza ciumei. Ministerul Sanatatii de la Chisinau a interzis importul pasarilor vii si a produselor avicole din tarile in care a fost confirmat virusul gripei aviare, precum si comercializarea pasarilor vii pe intregul teritoriu al tarii. (Vitalie Calugareanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.