Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a trimis, ieri, Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE) - institutie care stabileste preturile de productie a agentului termic - avizul sau negativ privind solicitarea Termoelectrica privind major
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a trimis, ieri, Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE) - institutie care stabileste preturile de productie a agentului termic - avizul sau negativ privind solicitarea Termoelectrica privind majorarea cu 56% a pretului de livrare a agentului termic. Din fericire pentru bucurestenii captivi ai sistemului centralizat de termoficare, conducerea municipalitatii a renuntat la propunerea pe care avea de gand sa o faca furnizorului, aceea de majorare cu "maxim 20%" a pretului, procent ce ar fi acoperit, in opinia viceprimarului general Razvan Murgeanu, cresterile preturilor de combustibili din anul 2005. Oricum, pretul national de referinta la energia termica a crescut in toamna anului trecut cu 20%, astfel ca populatia achita, in prezent, 107,5 lei/Gcal.
Dar iata cum si-au argumentat edilii refuzul de a aproba scumpirea: "Avand in vedere solicitarea SC Electrocentrale Bucuresti SA de a se elibera avizul PMB pentru noul tarif de producere a energiei termice sub forma de apa calda fierbinte furnizata in sistemul de termoficare a Municipiului Bucuresti, la un nivel de 143,38 lei/gcal, va informam ca nu suntem de acord cu valoarea solicitata, intrucat bugetul PMB pentru subventionarea diferentei dintre tariful final si Pretul National de Referinta nu poate suporta o asemenea crestere, pe care noi o consideram nejustificata. Datele de fundamentare a cresterii tarifului puse la dispozitie de SC Electrocentrale Bucuresti SA sunt incomplete si irelevante. In aceste conditii, avizul PMB pentru cresterea tarifului de producere a energiei termice de catre SC Electrocentrale Bucuresti SA este negativ".
Tarifele practicate de producatorii energiei termice in sistem de cogenerare sunt stabilite de ANRE, dupa avizul autoritatilor locale. In lipsa acestui aviz, producatorul de energie termica nu are alta solutie decat furnizarea in continuare la pretul vechi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.