Cea mai mare parte a contribuabililor bucuresteni s-au grabit sa scape de grija platii impozitelor si taxelor locale, in primele zile lucratoare ale anului. Cei mai constiinciosi s-au dovedit a fi pensionarii, care au inceput sa-si achite obligatiile
Cea mai mare parte a contribuabililor bucuresteni s-au grabit sa scape de grija platii impozitelor si taxelor locale, in primele zile lucratoare ale anului. Cei mai constiinciosi s-au dovedit a fi pensionarii, care au inceput sa-si achite obligatiile fiscale catre stat inca din ziua de 3 ianuarie. Multi au ales plata integrala a darilor, pentru a beneficia de reducerea de 7%. Municipalitatea Bucurestilor a oferit aceasta facilitate persoanelor fizice care isi achita impozitele si taxele pentru intregul an. Practic, ei le platesc la valoarea celor de anul trecut. La bugetul Primariei Sectorului 2 s-au incasat, pana ieri, aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Persoanele fizice si juridice din aceasta zona a Capitalei pot plati taxele si impozitele locale la toate cele 67 de oficii postale existente in Bucuresti. In plus, administratia locala le-a pus la dispozitie si sistemele de plata prin Internet - pentru cei care au contracte de Internet banking cu bancile Banc Post si BCR -, si prin ATM-urile Banc Post - pentru cei care au card-uri eliberate de aceasta. Instiintarile de plata pentru impozitele si taxele locale aferente anului 2006 pentru cele peste 200.000 de persoane fizice si juridice din Sectorul 2 vor fi trimise la domiciliul acestora numai prin intermediul oficiilor postale, incepand cu data de 9 ianuarie. Plata taxelor si a impozitelor se poate face si fara instiintari la oficiile postale, fiind suficient ca orice contribuabil sa-si spuna numele si adresa.
In Sectorul 3, Directia de Impozite si Taxe Locale a incasat suma de 450.766 RON, de la 4600 de contribuabili. Reamintim ca plata impozitelor si taxelor locale in sectorul 3 se face la oficiile postale din Capitala, agentiile CEC din sectorul 3 si cele trei sedii ale Directiei de Impozite si Taxe Locale din strazile Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, Sf. Vineri nr. 32 si Campia Libertatii nr. 36. Programul de lucru cu publicul este urmatorul: luni, marti, miercuri si vineri - intre orele 8.30-16.30 si joi de la 8.30 la 18.30.
In sectorul 1 al Capitalei, persoanele fizice si juridice care datoreaza taxe pentru utilizarea locurilor publice din sectorul 1 al Capitalei pot sa-si depuna declaratiile de impunere pana pe data de 31 ianuarie. Directia Impozite si Taxe Locale lucreaza cu publicul luni, marti si joi intre orele 9.00 si 19.00, miercuri si vineri intre 9.00 si 17.00 , iar sambata - intre 9.00 si 14.00.
In Sectorul 6, tarifele pentru parcajele de resedinta se mentin la nivelul celor aferente anului trecut, ele putand fi achitate pana pe 31 martie, la sediul Administratiei Domeniului Public, intr. Aviator Caranda nr. 9. Suma care trebuie platita pentru un loc intr-un parcaj de resedinta este de 5 RON/luna (60 RON/an) pentru autoturismele aflate in proprietatea persoanelor fizice si 15 RON/luna (180 RON/an) pentru autoturismele de serviciu, proprietate a persoanelor juridice. In caz de neplata pana la data mentionata, locul de parcare este redistribuit. In plus, pentru fiecare zi de intarziere, sunt percepute penalitati de 0,06%. In evidentele ADP Sector 6 se afla in prezent peste 17.000 de locuri de parcare. Programul de lucru cu publicul pentru plati este urmatorul: luni, marti si joi, intre orele 08.30 - 13.00 si 14.00 - 16.30; miercuri, intre orele 08.30 - 13.00 si 14.00 - 18.30, iar vineri, intre orele 08.30 - 13.00 si sambata, 9.00 - 13.00.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.