Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a selectat Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine l
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a selectat Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom, respectiv 44,99% din titluri. Potrivit ministrului de resort, Zsolt Nagy, lansarea ofertei publice initiale de actiuni ale operatorului de comunicatii RomTelecom va avea loc pana la sfarsitul primului semestru al acestui an. "Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare cu banca internationala de investitii Credit Suisse First Boston, consultantul selectat de MCTI, sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea anului sa putem lansa oferta publica initiala", a adaugat Nagy prin intermediul unui comunicat de presa. Ministerul Comunicatiilor isi propune ca listarea primului pachet de actiuni RomTelecom sa aiba loc atat la BVB, cat si pe piata de capital internationala, dar procesul va depinde in mare masura de conditiile de piata la momentul tranzactiei, a declarat Zsolt Nagy, transmite Mediafax. El nu a dorit sa precizeze marimea primului pachet de actiuni care va fi listat, afirmand ca o decizie in acest sens va fi luata impreuna cu consultantul. Surse apropiate situatiei, citate de agentia Reuters, au afirmat ca operatorul va fi evaluat, la momentul listarii, la o valoare de pana la doua miliarde de dolari. Sursele au afirmat ca autoritatile romane au in vedere emiterea de Global Depository Receipts (GDR - certificate care atesta detinerea de actiuni), la bursa din Londra. La inceputul lunii noiembrie 2005, MCTI a primit noua oferte pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara. Ofertele au fost depuse de consortiile CA-IB, Goldman Sachs, ABN-AMRO si Rotschild; Citibank, EFG Eurobank si Ergasias; Credit Swiss First Boston (CSBF) si IEBA Trust; Deutsche Bank, BRD Securities si Alpha Finance; HSBC, BCR Securities si Dresdner Kleinwort Wasserstein; JP Morgan, RAEF, Intercapital Invest si Linklaters; Merrill Lynch si BT Securities; Morgan Stanley si Raiffesen Bank; UBS, ING Securities si CET. Anterior, institutia a selectat 11 firme interesate sa ofere consultanta, cedarea actiunilor fiind preconizata prin intermediul unei oferte publice initiale. Actionarul majoritar al RomTelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile companiei. In primele noua luni ale anului 2005, operatorul a raportat un profit net de 232,6 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale au atins 690,7 milioane de euro. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.