Bugetele pentru 2005 ale ministerelor in subordinea carora se afla societatile monitorizate financiar au fost modificate de Guvern prin majorarea sau diminuarea sumelor alocate pentru cheltuieli de personal, in functie de orele suplimentare lucrate s
Bugetele pentru 2005 ale ministerelor in subordinea carora se afla societatile monitorizate financiar au fost modificate de Guvern prin majorarea sau diminuarea sumelor alocate pentru cheltuieli de personal, in functie de orele suplimentare lucrate si evolutia numarului de angajati din aceste unitati.
Institutiile ale caror bugete au fost suplimentate sunt Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului - 31,8 milioane lei (318 miliarde lei vechi), Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - 1,7 milioane lei (17 miliarde lei vechi), Ministerul Culturii si Cultelor - 66,8 mii lei (668 milioane lei vechi) si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 106,2 mii lei (circa un miliard lei vechi). Cresterea fondului de salarii este justificata de Executiv prin prestarea de ore suplimentare pentru inlaturarea efectelor inundatiilor din acest an, dezvoltarea unor activitati, acordarea drepturilor salariale la nivelul celor stabilite prin contractul colectiv de munca.
Pe lista institutiilor ale caror cheltuieli de personal au fost diminuate, in principal ca urmare a reducerilor de posturi operate in acest an, se afla Ministerul Economiei si Comertului - 17,2 milioane lei (172 miliarde lei vechi) si Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale - 16 milioane lei (160 miliarde lei vechi).
In 2001, Executivul a aprobat Ordonanta de Urgenta 79 privind intarirea disciplinei financiare, pentru a rentabiliza activitatea economica si a reduce pierderile si arieratele inregistrate de mai multe companii de stat.
Prin acest act normativ, societatile respective sunt obligate sa limiteze cresterile salariale si sa transmita, lunar, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii, situatii centralizate privind cheltuielile cu salariile, structura fondului de salarii, precum si evolutia creantelor, platilor restante si a pierderilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.