Piata valutara a fost ieri deosebit de calma, cursurile euro si ale dolarului suferind modificari minore.
"Ordinele de la clienti au fost reduse, iar bancile au preferat segmentul monetar, unde dobanzile la o zi au fluctuat intre 3 si 5%, come
Piata valutara a fost ieri deosebit de calma, cursurile euro si ale dolarului suferind modificari minore.
"Ordinele de la clienti au fost reduse, iar bancile au preferat segmentul monetar, unde dobanzile la o zi au fluctuat intre 3 si 5%, comenta evolutia de ieri un dealer bancar. S-ar putea sa fie mult mai interesante ultimele zile din 2005, cand BNR ar putea sa apara atat pe segmentul monetar, cat si pe cel valutar. Traditia ne arata ca la finele fiecarui trimestru BNR intervine si creste cursul euro, pentru a oferi un nivel cat mai bun pentru accize, asa ca o crestere la 3,69 - 3,7 lei nu ar trebui sa mire". Cursul euro a crescut de la 3,6617 la 3,6629 lei, intr-o piata unde cotatiile au fluctuat doar intre 3,66 si 3,6650 lei.
In crestere s-a aflat si dolarul, care de la 3,0831 lei, vinerea trecuta, a urcat la 3,0886 lei, evolutie la care au contribuit si miscarile paritatii pe pietele internationale.
Spiritul Sarbatorilor s-a pastrat si pe pietele internationale unde euro a fluctuat intre 1,1834 si 1,1875 dolari, valori identice cu cele de la inceputul saptamanii.
Paritatea ar putea inregistra modificari in cursul zilei de astazi, cand este asteptata publicarea indicelui de incredere a consumatorilor americani, calculat de Conference Board. Luna trecuta acesta a crescut de la 85,2 puncte, in octombrie, la 98,9 puncte. Pe piata monetara dobanzile la un an s-au mentinut la valorile stabilite vinerea trecuta, de 4,63 - 7,28%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.