Starea de tensiune si incertitudine s-a mentinut, si ieri, in randul cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgenta Elias. Acestea stiau doar ca unitatea spitaliceasca are doi directori generali interimari: dr. Vlad Romano, numit de ministrul San
Starea de tensiune si incertitudine s-a mentinut, si ieri, in randul cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgenta Elias. Acestea stiau doar ca unitatea spitaliceasca are doi directori generali interimari: dr. Vlad Romano, numit de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, si academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, numit de Consiliul de Administratie (CA) al Spitalului Elias - CA care a fost revocat in data de 22 decembrie a.c. tot de ministrul Nicolaescu. Cert este ca academicianul Constantin Balaceanu Stolnici a semnat, deja, unele acte care "tin" de spital: "Am semnat o serie de acte in calitate de director general interimar al Spitalului Elias. Si dr. Vlad Romano si-a pus cate o semnatura pe unele acte tot in calitate de director general interimar. Totul decurge in mod civilizat". In acelasi timp, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici ne-a declarat ca, la ora actuala, se afla intr-o "situatie delicata" si ca este dispus sa asigure doar "interimatul pana cand postul de director general al Spitalului Elias va fi scos la concurs". Pe de alta parte, acesta interpreteaza situatia de la Spitalul Clinic de Urgenta Elias ca "o nationalizare, ca o nationalizare camuflata". In opinia sa rezolvarea problemei de la aceasta unitate spitaliceasca depinde numai de ministrul Sanatatii si de conducerea Academiei Romane. "Din cate stiu, ordinul de revocare a CA al Spitalului Elias, semnat, in data de 22 decembrie a.c., de catre ministrul Nicolaescu nu a aparut in Monitorul Oficial.
Asa cum stiu ca nu a aparut in Monitorul Oficial nici Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii spitalelor nr. 270/2003. Deci, CA despre care ministrul Sanatatii a spus ca l-a revocat a avut dreptul legal sa ma numeasca director general interimar", a adaugat Balaceanu Stolnici. Ordonanta de Urgenta prevede ca in cazul "unitatilor sanitare publice cu paturi, care sunt in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, indiferent de subordonarea lor sau de titularul dreptului de administrare asupra lor, consiliile de administratie si comitetele directoare pot fi revocate prin ordin al ministrului Sanatatii".
Pe de alta parte, dr. Vlad Romano, directorul general interimar al Spitalului Elias - numit de ministrul Sanatatii -, nu doreste sa dea "deocamdata" declaratii. Surse autorizate din cadrul Ministerului Sanatatii ne-au spus ca "situatia de la Spitalul Elias urmeaza a fi discutata cu premierul Calin Popescu Tariceanu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.