Prof. dr. Serban Marinescu, directorul general interimar al Spitalului Clinic Fundeni, este convins ca va putea coordona asa cum trebuie activitatea unitatii spitalicesti: "Sunt optimist, mai ales ca am langa mine o echipa de exceptie din care fac pa

Prof. dr. Serban Marinescu, directorul general interimar al Spitalului Clinic Fundeni, este convins ca va putea coordona asa cum trebuie activitatea unitatii spitalicesti: "Sunt optimist, mai ales ca am langa mine o echipa de exceptie din care fac parte prof. dr. Dan Tulbure - fost director general al spitalului, prof. dr. Irinel Popescu si prof. dr. Ionel Sinescu - care sunt directori adjuncti. Spitalul Fundeni este performant, reprezentativ pentru intreaga tara".
Acesta a adaugat ca, in primul rand, vrea sa afle cu exactitate care este valoarea datoriei pe care o are Spitalul Clinic Fundeni. "Deocamdata nu stiu despre ce datorii este vorba, insa as vrea sa rezolv aceasta problema impreuna cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, astfel incat de la 1 ianuarie 2006 sa tragem linie si sa incepem de la zero. In sistemul sanitar sunt multe necunoscute. Sistemul a fost subfinantat, insa, eu, spre exemplu, timp de aproape trei ani am fost director al Spitalului Militar Central si lucrurile au mers bine. Pe de alta parte, contractul cadru impune rezolvarea unui numar de cazuri, insa, daca ai depasit acest numar pe pacienti nu-i poti trimite acasa. In plus, costurile pentru fiecare tip de interventie chirurgicala sunt diferite. Cred ca spitalele mari, unde se fac interventii deosebite trebuie sa aiba alta finantare. Dar, toate aceste lucruri vor fi discutate la vremea respectiva", ne-a declarat Marinescu.

"Interimarul" de la Universitar, spera ca starea de tensiune din unitate va fi depasita

Dr. Silviu Radulescu, directorul general interimar al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, sustine ca nu face parte din nici un partid politic si ca "a cazut de acord cu fostul director general al spitalului, prof. dr. Sorin Oprescu pentru a se ocupa impreuna de buna desfasurare a activitatii in unitatea spitaliceasca. Si Oprescu are aceleasi interese ca mine si anume, aceasta schimbare sa nu afecteze dotarea si calitatea serviciilor medicale de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti". In acelasi timp, Radulescu recunoaste ca, in randul salariatilor spitalului exista o stare de nemultumire si tensiune din cauza demiterii prof. dr. Sorin Oprescu din functia de director general, dar este convins ca "lucrurile se vor derula bine si in aceste conditii". "Am discutat cu cativa salariati si s-au aratat interesati de a asigura servicii medicale de calitate pentru pacienti. In cel mult doua zile, ajutat de fosta conducere a spitalului, voi vedea despre ce datorii este vorba in cazul acestui spital. Stiu ce este in documentele de control, dar trebuie sa lamurim situatia utilizarii fondurilor si a ultimei rectificari de buget", ne-a spus Radulescu.

Contestatiile lui Oprescu, discutate in instanta

Curtea de Apel Bucuresti va judeca, in doua sedinte separate, care vor avea loc astazi si maine, contestatiile depuse de prof. dr. Sorin Oprescu impotriva ordinelor de demitere din functia de director general al Spitalului Clinic Universitar de Urgenta si al Spitalului Universitar de Urgenta Elias. Prof. dr. Sorin Oprescu a depus, vinerea trecuta, la registratura Sectiei de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, cererea de anulare a celor doua ordine ministeriale semnate de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, spunand ca prin ordinele sale Nicolaescu a bulversat sistemul sanitar. In locul lui Oprescu, la conducerea Spitalului Clinic Universitar de Urgenta a fost numit Silviu Radulescu si la sefia Spitalului Elias a fost numit Vlad Romano.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.