Omul de afaceri Ovidiu Tender (foto) a fost audiat, in urma cu doua zile, de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in calitate de invinuit in dosarul RAFO, dupa ce anchetatorii au extins cercetarile in acest caz. Ovidiu Tender
Omul de afaceri Ovidiu Tender (foto) a fost audiat, in urma cu doua zile, de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in calitate de invinuit in dosarul RAFO, dupa ce anchetatorii au extins cercetarile in acest caz. Ovidiu Tender s-a prezentat la Parchetul instantei supreme, fiind insotit de avocat. Aparatorul omului de afaceri a declarat ca, in cadrul audierii, s-au depus la dosarul cauzei inscrisuri in apararea omului de afaceri, precum si o cerere pentru a i se permite o deplasare in Spania, unde ar urma sa rezolve o serie de probleme legate de rezidenta sa in aceasta tara. Se stie ca omul de afaceri are, cel putin pentru moment, interdictie de a parasi tara, aceasta masura fiind prelungita de curand.
Peste 270 de milioane de lei noi prejudiciu
Pe de alta parte, potrivit Mediafax, procurorii instantei supreme au extins cercetarile, Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, fost coordonator al VGB Impex SRL, urmand a fi cercetati si pentru savarsirea unor fapte ce ar fi cauzat un prejudiciu de 270 de milioane de lei. Noile acuzatii sunt spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu, faptele vizand activitatea SC RAFO Onesti si SC Carom SA.
Marian Alexandru Iancu a fost trimis deja in judecata in dosarul RAFO, alaturi de alte opt persoane, pentru un prejudiciu in valoare de 110 milioane de lei noi, creat statului prin tranzactii ilicite. Acuzatiile din dosarul aflat pe rolul instantei Tribunalului Bucuresti - inselaciune, bancruta frauduloasa si spalare de bani - au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) - Ministerul Finantelor Publice. Potrivit acestui act, Kadri Mazhar Basaran, Constantin Margarit si Octavian Iancu (administratori ai firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Marian Alexandru Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) ar fi prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ii acuza pe Constantin Margarit, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Marian Alexandru Iancu, Silviu Neacsu, Gheorghita Iancu si Marius Turica de activitati comerciale ilicite, in care ar fi fost implicat grupul de firme VGB - rafinaria RAFO - societatea Tender SA - Carom SA. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.