Jurnalul National solicita Departamentului National Anticoruptie (DNA) si Parchetului sa verifice activitatea primarului Mircea Minea. Mentionam ca, in urma dezvaluirilor publicate de ziarul nostru, foarte multi oameni ne-au cerut ajutorul. Batuti, u

Jurnalul National solicita Departamentului National Anticoruptie (DNA) si Parchetului sa verifice activitatea primarului Mircea Minea. Mentionam ca, in urma dezvaluirilor publicate de ziarul nostru, foarte multi oameni ne-au cerut ajutorul. Batuti, umiliti, amenintati, jigniti, oamenii, sub protectia anonimatului, au sunat la redactie cu speranta ca vor scapa de mafia din Chiajna, condusa de Minea.

Cine nu face parte din gasca baronului Mircea Minea, primarul comunei Chiajna, are parte de un tratament dur. Serialul dezvaluirilor care-l are in centrul atentiei pe Mircea Minea continua. Telefoanele redactiei au sunat zilele acestea nonstop, oamenii umiliti si batuti de clanul Minea cerandu-ne ajutorul. Ei au venit la Bucuresti doar pentru a vorbi cu noi de la telefonul public, fiindu-le teama sa sune din Chiajna. Sub pseudonim, oamenii si-au spus povestea. Ceea ce am aflat a fost so-cant. Femei batute pentru ca au indraznit sa-si ceara drepturile, barbati amenintati pentru ca si-au spus parerea despre afacerile primarului, familii terorizate de mafia lui Minea.
TEROAREA DIN CHIAJNA. Va prezentam povestea unei batrane care a fost batuta de Minea pentru ca a avut curajul sa-l intrebe cand o sa-i dea pamantul pe care l-a mostenit. Femeii nu i-a fost teama sa-si dezvaluie identitatea. A fost printre putinele care au riscat acest lucru.
Elena Soare este trecuta de 60 de ani. Se chinuieste de 14 ani sa intre in posesia unei bucati de pamant de 1,75 hectare. ""Am depus cererea de retrocedare in 1991. Mai am si acum numarul de inregistrare. Pe atunci lucram la scoala din comuna ca femeie de serviciu si am vrut sa imi iau pamantul pe care aveam drepturi ca mostenitor. Terenul il am de la parinti. Dar in 1992, cand s-au dat terenurile, nu am mai primit unde aveam eu de drept. Mi-a spus ca pe terenul meu este o asociatie care nu isi incheiase activitatea si nu poate deocamdata sa ma puna in posesie acolo. Eu am fost multumita pentru ca mi-a dat totusi in alta parte"", povesteste Elena.
Trei ani, femeia a muncit terenul care se gasea in apropiere de Ciorogarla. Pe noul pamant nu i s-a emis insa nici un fel de act. I s-a promis ca titlul de proprietate se va intocmi de indata ce terenul pe care avea drepturi va fi eliberat.
""Dupa trei ani, m-am trezit ca nu mai aveam nici un centimetru acolo. La Primarie am fost lamurita: terenul a fost luat de catre proprietarul de drept"", sustine femeia.

AVERE. Una dintre vilele familiei Minea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.