Din anul 2004 , tarile din sud-estul Europei sunt semnatare ale Tratatului de la Atena care prevede crearea unei piete unice a energiei si gazelor in regiune. Implementarea acestui proces va duce inevitabil la investitii de amploare in capacitati de
Din anul 2004 , tarile din sud-estul Europei sunt semnatare ale Tratatului de la Atena care prevede crearea unei piete unice a energiei si gazelor in regiune. Implementarea acestui proces va duce inevitabil la investitii de amploare in capacitati de productie si transport al energiei care vor fi finantate de institutii financiare dezvoltate. Energy Finance Team Romania a primit aprobarea autoritatilor de a activa pe piata interna a energiei.
"Sosirea grupului demonstreaza potentialul Romaniei de a dobandi rolul conducator in dezvoltarea pietei regionale a energiei" a declarat Nenad Savic, director de comunicare al EFT. Compania este principalul comerciant de energie din Europa Centrala si de Sud-Est activand prin trei burse internationale (Germania, Austria, Slovenia). EFT dispune de 11 birouri regionale si de filiale in 17 tari. Cifra de afaceri a grupului depaseste 400 milioane de euro dintre care 60% sunt obtinuti pe pietele Uniunii Europene.
EFT are o strategie conform careia aloca sume substantiale pentru dezvoltarea tehnologiei de productie a energiei regenerabile.
"Protectia mediului intra in filosofia companiei", a spus James Nye, director general al grupului. Compania aloca aproape 20% din valoarea unei investitii pentru a se asigura ca are o strategie "prietenoasa cu mediul" atat in politicile de investitii cat si in transportul si vanzarea energiei. In cazul proiectului de constructie a unei hidrocentrale in Slovenia grupul a alocat 3 milioane de dolari pentru studii ale calitatii apei si pentru estimarea impactului pe care proiectul l-ar putea avea asupra structurii hidrografice. Energy Finance a inceput deja un studiu de fezabiliate dedicat potentialului Romaniei de a produce energie electrica prin forta apei. Cercetarea finalizata de un grup de ingineri romani arata ca tara noastra se situeaza pe primul loc in zona din perspectiva capacitatii de productie a hidroenergiei. "Ne vom axa pe hidrocentrale ca principala sursa de productie a energiei in Romania" a spus James Nye.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.