Procurorii anticoruptie au infirmat solutia de incepere a urmaririi penale declansata de Parchetul instantei supreme in cazul Rodicai Stanoiu si al lui Florin Georgescu, admitand astfel cererile avocatilor acestora, ne-au declarat surse judiciare, pr
Procurorii anticoruptie au infirmat solutia de incepere a urmaririi penale declansata de Parchetul instantei supreme in cazul Rodicai Stanoiu si al lui Florin Georgescu, admitand astfel cererile avocatilor acestora, ne-au declarat surse judiciare, precizand ca dosarul se afla in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. "Cu alte cuvinte, ancheta in dosarul stenogramelor a fost luata de la zero", ne-au precizat aceleasi surse.
Avocatii celor doi lideri PSD, Stanoiu si Georgescu, au inaintat saptamana trecuta o cerere prin care solicitau procurorilor anticoruptie infirmarea Ordonantei prin care s-a declansat urmarirea penala, invocand o serie de nereguli procedurale.
Cererea aparatorilor a fost admisa de conducerea DNA, astfel ca investigatiile continua, urmand a se da o solutie. Scandalul stenogramelor a izbucnit cu o saptamana inainte de alegerile generale din noiembrie 2004, cand PSD a pierdut guvernarea, fiind readus in atentie in august anul acesta, cand puterea de la Bucuresti dezbatea posibilitatea declansarii procedurilor pentru alegeri anticipate.
Stenogramele sedintelor PSD, pe care mass-media le-au dat publicitatii in a doua jumatate a lunii noiembrie 2004, contin declaratii pe care Florin Georgescu le-ar fi facut la adresa presedintelui Curtii de Conturi, care nu ar mai "asculta" de directivele partidului.
Stenogramele mai contin informatii cu privire la Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, care ar fi afirmat ca ar fi asteptat "unda verde" pentru ca Traian Basescu (actualul sef al statului) sau alte persoane sa fie anchetate. Stanoiu ar mai fi facut referire la anumite dosare privind oameni din PSD si care ar fi fost tinute in stand-by.
La inceputul acestui an, Parchetul instantei supreme si-a declinat competenta in favoarea DNA, in cazul denuntului primit de la mai multe organizatii civice, privind eventuale fapte de coruptie care ar reiesi din stenogramele unor sedinte ale Delegatiei Permanente a PSD. Astfel, potrivit unui comunicat remis presei la data de 4 ianuarie 2005, denuntul formulat, la 28 decembrie 2004, de catre Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR - CH), Agentia de Monitorizare a Presei, Alianta Civica, Asociatia Pro-Democratia, Asociatia Revolutionarilor Fara Privilegii, Asociatia Studentilor la Facultatea de Stiinte Politice, Centrul de Resurse Juridice, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din Romania si Societatea Timisoara a fost inregistrat la Sectia de Relatii cu Publicul, Secretariat si Economico-Administrativa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Lucrarea a fost repartizata Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, unde s-a format dosarul penal 5/P/2005, fiind declinat, la 5 ianuarie 2005, procurorilor anticoruptie, avand in vedere ca s-au constatat aspecte ce pot intruni "elementele constitutive ale infractiunii prevazuta de art. 13 din Legea nr.78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.