Toti investitorii aflati in cursa pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud au depus documentele, prin care prezinta in linii generale planurile de afaceri pe care le au in vedere pentru dezvoltarea companiei, a declarat purtatorul de cuvant al Min
Toti investitorii aflati in cursa pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud au depus documentele, prin care prezinta in linii generale planurile de afaceri pe care le au in vedere pentru dezvoltarea companiei, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei si Comertului (MEC), Iuliana Dumitru. Pe lista companiilor care doresc sa cumpere distribuitorul de electricitate in Bucuresti si in judetele Giurgiu si Ilfov figureaza zece mari companii: AES Corporation - SUA, CEZ - Cehia, Enel - Italia, EnBW Energie - Germania, E.ON Energie - Germania, EVN - Austria, Gaz de France, Iberdrola - Spania, RWE Energy - Germania si Union Fenosa International - Spania. Statul vinde 67,5% din actiunile societatii, printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare. Investitorii interesati vor putea achizitiona direct 50% din actiuni, urmand sa aloce fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia cumparatorului va ajunge la 67,5%.
Electrica Muntenia Sud are un capital social de 191,3 milioane de lei (1.913 miliarde de lei vechi) si peste un milion de clienti. Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,11 miliarde de lei (11.186 miliarde de lei vechi), conform situatiilor financiare auditate intocmite dupa standardele romanesti de contabilitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.