Soprana 1995: Primeste Medalia UNESCO pentru Merite Artistice 2003: Este proclamata Muzicianul Anului la Berlin Soprana Mariana Nicolesco primeste astazi, la Paris, titlul de Artist UNESCO pentru Pace. Distinctia ii este oferita de Directoru

Soprana

1995: Primeste Medalia UNESCO pentru Merite Artistice
2003: Este proclamata Muzicianul Anului la Berlin

Soprana Mariana Nicolesco primeste astazi, la Paris, titlul de Artist UNESCO pentru Pace. Distinctia ii este oferita de Directorul General al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura, Koichiro Matsuura. Artista este recompensata pentru rolul sau in cultura contemporana si influenta pe care a avut-o in destinul tinerei generatii de aristi. La Cursurile de Maiestrie Artistica, pe care Mariana Nicolesco le ofera gratuit si la Concursul International de canto Hariclea Darcl...e, pe care le-a creat, au luat parte, in ultimii zece ani, peste 1.200 de talente remarcabile in Romania si in alte tari. Anul acesta, soprana a marcat Anul International George Enescu oferind publicului, in premiera mondiala, integrala liedurilor marelui compozitor. De curand, revista Orpheus din Berlin i-a consacrat Marianei Nicolesco coperta ultimei sale editii internationale. Pentru onorantul titlu conferit astazi sopranei, Jurnalul National o declara pe Mariana Nicolesco ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.