Compania IBM Romania a organizat ieri o conferinta de presa pe tema "IBM si Inovatia colaborativa", conferinta ce se inscrie in seria evenimentelor organizate cu ocazia aniversarii a zece ani de la infiintarea IBM Romania. La eveniment au participat
Compania IBM Romania a organizat ieri o conferinta de presa pe tema "IBM si Inovatia colaborativa", conferinta ce se inscrie in seria evenimentelor organizate cu ocazia aniversarii a zece ani de la infiintarea IBM Romania. La eveniment au participat reprezentanti de varf ai IBM: Hans Ulrich Maerki, Chairman of Board, IBM EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Vladimir Aninoiu, Country General Manager, IBM Romania si Brandon Riley, IBM CEMAAS.
Hans Ulrich Maerki si Vladimir Aninoiu au prezentat, in detaliu, abordarea de afaceri a IBM, care pune intr-un loc central inovatiile care conteaza pentru companie si pentru lume.
Pe langa trecerea in revista a conceptelor IBM privind inovatia colaborativa, reprezentantii companiei au mentionat si discutiile fructuoase purtate, pe aceasta tema, cu rectorul si reprezentanti de varf ai corpului didactic de la Universitatea Politehnica Bucuresti.
Potrivit directorului general al IBM Romania, Vladimir Aninoiu, discutiile s-au axat si pe evaluarea colaborarii pana in prezent, programa scolara, dar si pe identificarea unor planuri de viitor, inclusiv in ceea ce priveste posibilitatea ca in cadrul UPB sa fie infiintat un parc tehnologic. Hans Ulrich Maerki a mentionat rezultatele deosebite obtinute de IBM Romania in acesti zece ani, subliniind faptul ca ritmul de crestere al filialei locale este unul net superior celor obtinute in Europa occidentala si pe alte piete.
La randul sau, Vladimir Aninoiu a mentionat: "Sunt zece ani in care echipa IBM Romania s-a straduit sa satisfaca nevoile de afaceri si tehnologie peste asteptarile clientilor sai si sa fie lider pe segmentele strategice de piata. Avem inalte principii etice si ne-am straduit sa devenim un model in maniera de a derula afaceri. Sunt mandru ca fac parte dintr-o organizatie extraordinara cum este IBM Romania, cu oameni dedicati succesului fiecarui client, pasionati de munca lor si animati de un spirit inovator"
In 15 noiembrie 1995, IBM a anuntat infiintarea filialei IBM Romania, ca urmare a aprecierii potentialului comercial, stiintific si tehnic al Romaniei in domeniul tehnologiei informatiei si a considerarii faptului ca dezvoltarea ulterioara si cooperarea dintre IBM si Romania sunt prioritare in constituirea si dezvoltarea unei infrastructuri informationale in tara noastra.
S-a pornit de la aproximativ 50 de angajati, ajungandu-se astazi la peste 260 de specialisti cu capabilitati profesionale de inalt nivel, la care se adauga si cele doua departamente de export, care se ocupa de servicii pentru clientii externi si dezvoltare de software, in cadrul carora activeaza aproximativ 400 de oameni. IBM Romania are birouri in Bucuresti (sediul central) si Timisoara si dispune de o retea extinsa de parteneri de afaceri autorizati, care acopera intreaga tara si industriile majore. Incepand cu ianuarie 2000, IBM Romania a preluat si responsabilitatea de a sprijini derularea afacerilor companiei IBM in Moldova, Georgia, Albania, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Iugoslavia (Serbia, Muntenegru) si Bulgaria prin Sales Productivity Center.
Pe parcursul celor zece ani, Romania a cunoscut un proces de dezvoltare remarcabil, fiind considerata o piata importanta pentru IBM si una dintre pietele cu cea mai rapida crestere. IBM a sustinut, prin diversitatea si complexitatea solutiilor sale, sectorul public si cel privat din Romania pentru a deveni mai eficiente, mai productive si pentru a putea oferi servicii de calitate mai buna atat cetatenilor cat si clientilor.
Tehnologia si cunostintele avansate ale IBM stau la baza celor mai importante procese tehnologice si domenii industriale din tara noastra: domeniul financiar-bancar, al apararii, al privatizarii, domeniul guvernamental, al telecomunicatiilor si cel al utilitatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.