Fostul presedinte ceh Vaclav Havel si-a exprimat ingrijorarea fata de influenta pe care o au structurile de tip mafiot in unele tari din fostul bloc comunist. "Rabdarea umana are limite: exista in unele tari grupuri conduse de mafie, care imping oame
Fostul presedinte ceh Vaclav Havel si-a exprimat ingrijorarea fata de influenta pe care o au structurile de tip mafiot in unele tari din fostul bloc comunist. "Rabdarea umana are limite: exista in unele tari grupuri conduse de mafie, care imping oamenii dincolo de aceste limite", a declarat fostul presedinte ceh la conferinta Clubului de la Madrid, citat de Mediafax, reluand agentii internationale de presa. Conferinta Clubului de la Madrid (CoM), din care fac parte fosti presedinti si sefi de guverne democratice, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, s-a axat anul acesta pe "democratia din lumea postcomunista", analizand succesele, esecurile si concluziile ce se impun. Conferinta a fost precedata de publicarea unui studiu in care se arata ca daca tarile din Europa Centrala si de Est au incheiat cu succes tranzitia pe plan politic si economic, majoritatea tarilor din fostul bloc comunist, incepand cu Rusia, par sa fie "trase inapoi spre autoritarism". Prezent la reuniune, fostul premier roman Petre Roman a vorbit si el despre acest efect nedorit al tranzitiei spre economia de piata, dupa caderea comunismului, mai informeaza Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.