Gealan Romania a infiintat Patronatul Producatorilor si Montatorilor de Geamuri, Ferestre si Fatade (PGFF) pentru a respecta normele Uniunii Europene in domeniul tamplariei termoizolante, a declarat, ieri, Aurel Vlaicu, directorul general al companie
Gealan Romania a infiintat Patronatul Producatorilor si Montatorilor de Geamuri, Ferestre si Fatade (PGFF) pentru a respecta normele Uniunii Europene in domeniul tamplariei termoizolante, a declarat, ieri, Aurel Vlaicu, directorul general al companiei. Aceasta organizatie a fost infiintata in replica fata de pozitia Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT). Gealan acuza PPTT de faptul ca interpreteaza gresit unele prevederi europene in scopul de a impune o serie de conditii pentru profilele PVC: "Dorim sa comunicam publicului ca pozitia PPTT nu este conforma cu aceasta norma", a spus Vlaicu. Gealan nu este de acord cu faptul ca PPTT a impus pe piata profilele din PVC de clasa A, diferite prin grosimea peretelui profilului. Profilele din PVC se clasifica, dupa criteriul grosimii, in clasele A, B si C. Aceasta masura nu respecta standardele UE, unde clasa B e la fel de performanta la o clima aspra ca in Romania si sunt mai ieftine. Calitatea unui profil e data de materialul folosit, si nu de grosime, considera directorul Gealan: "Profilele de clasa B sunt in Romania de peste zece ani si se comporta foarte bine, sunt bine executate si isi indeplinesc functiunea", a explicat acesta.
Gealan Romania produce profile PVC si comercializeaza si accesorii pentru sistemul de ferestre Gealan, fiind infiintata in 1997, ca filiala a grupului german Gealan Fenster Systeme GmbH. Compania estimeaza in acest an o cifra de afaceri de peste 30 de milioane de euro, fata de aproximativ 25 de milioane de euro, pe anul trecut.
"Noi vom incerca sa eliminam divergentele dintre cele doua patronate, deoarece aceasta nu ar avantaja nici una din parti", a afirmat Marin Crutescu, presedintele PPTT, citat de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.