Profesorul Vasile Popa, secretarul general al Consiliului Legislativ, a fost gasit, ieri dimineata, spanzurat in apartamentul in care locuia, situat intr-un imobil din centrul Capitalei. Din primele cercetari se pare ca este vorba despre o sinucidere
Profesorul Vasile Popa, secretarul general al Consiliului Legislativ, a fost gasit, ieri dimineata, spanzurat in apartamentul in care locuia, situat intr-un imobil din centrul Capitalei. Din primele cercetari se pare ca este vorba despre o sinucidere, cadavrul demnitarului neprezentand urme care sa indice o alta ipoteza. Astfel, conform unui comunicat al Politiei Capitalei, "cel decedat se afla spanzurat in locuinta sa. La examenul extern al cadavrului, din punct de vedere medico-legal nu au fost constatate leziuni de violenta, cu exceptia santului de spanzurare". De asemenea, anchetatorii spun ca sesizarea telefonica privind moartea lui Popa a fost facuta la ora 8.50. Odata ajunsi la locuinta acestuia, oamenii legii au constatat ca usa de la intrare nu avea vreo urma de fortare. In plus, lucrurile din casa nu pareau ravasite. "Pe birou, intr-una dintre incaperi, au fost gasite mai multe coli format A4, continand inscrisuri justificative ale actului suicidal", se mai precizeaza in acelasi comunicat.
Corpul secretarului general al Consiliului Legislativ a fost dus Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", urmand ca astazi medicii legisti sa efectueze necropsia.
Acuzatii de plagiat
Vasile Popa, in varsta de 55 de ani, era profesor universitar, doctor in stiinte juridice si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. El era secretar general al Secretariatului Consiliului Legislativ, activand in cadrul sectiei de drept privat a institutiei si avand statut de functionar public. Numele lui Popa a fost vehiculat, acum cateva zile, in contexul unor acuzatii de plagiat care-l priveau si pe senatorul PSD Octav Cozmanca. Mai exact, un cotidian central a sustinut ca lucrarea "Care sunt si cum se pot apara drepturile omului" - semnata de Octav Cozmanca, Vasile Popa si Gheorghe Mihai - ar fi foarte asemanatoare unei carti traduse in limba romana la initiativa Consiliului Europei - "Introducere in Conventia Europeana a Drepturilor Omului".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.