Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu, Elena Udrea, a revenit, dupa mai multe zile de tacere, in prim-plan. Sotia afaceristului Dorin Cocos incearca sa-si demonstreze nevinovatia si faptul ca nu are nici o legatura cu grupurile de inter
Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu, Elena Udrea, a revenit, dupa mai multe zile de tacere, in prim-plan. Sotia afaceristului Dorin Cocos incearca sa-si demonstreze nevinovatia si faptul ca nu are nici o legatura cu grupurile de interese reprezentate de sotui ei.
In ciuda dezvaluirilor presei, Elena Udrea incearca sa convinga ca ea nu este decat o victima a grupurilor de interese din jurul Palatului Victoria. Fostul consilier lanseaza atacuri la adresa lui Dinu Patriciu, Calin Popescu Tariceanu, Sorin Rosca Stanescu sau Sorin Marin. Fara acoperire sau dovezi reale. In schimb, Udrea face un adevarat elogiu presedintelui Basescu si sotului ei, "un simplu om de afaceri care nu a facut vreodata ceva ilegal".
Prezentam in continuare mai multe fragmente dintr-un interviu acordat de Elena Udrea cotidianului "Jurnalul National". Acesta reia o mare parte din ideile prezentate in premiera de fostul consilier prezidential in emisiunea "Zig-zag" de duminica de la Antena 3.
Scenariile lui Udrea
Referindu-se la dezvaluirile facute de presa in ceea ce priveste afacerile oneroase ale sotului ei si despre legaturile acestuia cu anumiti oameni de afaceri importanti, protejati ai regimului PSD, Elena Udrea crede ca nu este vorba decat de o consecinta a declaratiilor date de Traian Basescu in vara. Seful statului acuza atunci existenta unor grupuri de interese in jurul Palatului Victoria. In viziunea ex-consilierului, aceste grupuri la care a facut trimitere Basescu au declansat o campanie impotriva lui Dorin Cocos, tinta fiind insa Traian Basescu. "Nu stiu daca l-a atacat pe dl. Tariceanu, a acuzat grupuri de interese oculte. Cand a facut acest lucru public, ne-am trezit cu o campanie care arata ca tocmai la Cotroceni ar putea fi vorba de astfel de grupuri de interese. Si scoatem in strada artileria grea, tancurile si atacam pe cine? Pe Dorin Cocos, despre care nu auzise nimeni pana in 2004, ca nu avea ce sa auda. Dorin Cocos era un om de afaceri modest si ca nivel al afacerilor, si ca prezenta in lumea oamenilor de business. Nu ar fi stiut nimeni nimic despre el daca sotia lui nu ajungea consilierul presedintelui. Pentru ca nu aveau ce sa stie despre Dorin Cocos. Deci eu nu cred ca aceasta desfasurare de forte, acest atac fara precedent in media merita o miza atat de mica precum Dorin Cocos. Faptul ca aceste atacuri au inceput dupa iesirea din august a presedintelui Traian Basescu, cand a vorbit de grupurile de interese, insumat cu faptul ca articolele sunt aceleasi si plimbate prin cateva ziare, fara dovezi, fara drept la replica, fara o investigatie jurnalistica reala, ma face sa cred - si sunt sigura de ce spun - ca este vorba despre un atac bine directionat - nu impotriva mea si a lui Dorin Cocos, nu suntem o miza atat de importanta, ci impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca discursul lui sa fie decredibilizat si, atunci cand pe viitor ar vorbi despre aceste grupuri de interese, sa i se replice: Ok, dar ce spuneti de Elena Udrea", spune sotia lui Cocos, in interviul acordat "Jurnalului National".
Proaspata demisionara merge mai departe cu scenariile si considera ca se urmareste in acelasi timp si izolarea sefului statului. "Al doilea aspect, in opinia mea, este ca se urmareste izolarea presedintelui astfel incat sa ramana singur in lupta impotriva coruptiei, fara oamenii care sa il sustina, sa intareasca ceea ce spune", crede Elena Udrea.
Dinu Patriciu este, in viziunea sotiei lui Cocos, reprezentantul grupului care a reactionat la declaratiile sefului statului si a pus la cale campania de presa: "Nu a Palatului Victoria, ci a grupului reprezentat de Dinu Patriciu, care a fost vizat de discursul presedintelui impotriva grupului de interese, discursul avut in vara, cand daca va amintiti despre influentarea prim-ministrului in a nu-si mai da demisia de catre acest grup din care faceau parte Dinu Patriciu si Sorin Rosca Stanescu. Ce ziare au scris despre povestea asta? Cotidianul, ziarul ZIUA a dlui Stanescu, Gardianul, or, dvs. sunteti om de media, nu trebuie sa va spun eu ale cui sunt ziarele astea, cine le controleaza. (...) Revenind, in grupul de interese nominalizat de presedinte, sunt tocmai oamenii care pot determina aparitia acestor articole de presa".
Interese economice
Ex-consilierul de la Cotroceni sustine ca atacurile acestor grupuri de interese au la baza si considerente economice. "Fara aceasta interventie dura a presedintelui impotriva coruptiei, toate aceste grupuri si-ar continua activitatea si sigur ca aceasta activitate produce o multime de bani. Acesti oameni se folosesc intr-un fel sau altul de de banii statului, despre asta vorbim. Daca economia noastra ar fi una intr-adevar de piata, bazata pe o competitie corecta, si nu pe trafic de influenta, nu pe favoritisme, relatii oculte cu cei din administratie, atunci grupul acesta de influente ar fi defavorizat, ar trebui sa intre intr-o competitie corecta pe piata", este de parere Udrea.
Intalnirea de la Snagov
Ea vorbeste, in cadrul aceluiasi interviu, si despre intalnirea de la Snagov dintre Calin Popescu Tariceanu si Dinu Patriciu, negand faptul ca l-ar fi informat pe Traian Basescu despre aceasta intrevedere. "Abordarea presei mi s-a parut ridicola, se descria totul ca sicana intre adolescenti: Elena Udrea i-a parat. Ca sa ii parasc, trebuia sa ascunda ceva. Ce s-a intamplat la Snagov din punctul meu de vedere a fost ca am vazut la o masa pe dl Tariceanu cu dl Patriciu, dl Radu Boroianu si mai tarziu am inteles ca a venit si dl Rosca Stanescu, i-am salutat, m-am dus la masa mea, si asta a fost tot. (...) Dar pe terasa aceea erau 200 de persoane. Dar e o terasa in care merg foarte multi membri ai Guvernului, ai Aliantei. Nu fac un caz din asta. Daca s-ar fi ivit ocazia, probabil ca i-as fi spus, dar nu a fost asa", sustine fostul consilier.
Cocos-Bittner-Petrache
Un alt subiect abordat de fostul consilier al presedintelui Traian Basescu a fost relatia dintre Dorin Cocos, Adrian Petrache si Alexandru Bittner, ultimul numit de seful statului "mafiot". "Da, presedintele stia ca sotul meu a facut afaceri la un moment dat cu Bittner si Petrache. Dar stia de asemenea ca nimic din afacerile astea nu a fost ilegal. Eu habar nu am ce afaceri au facut acesti oameni in afara de cele facute cu sotul meu si nu ma intereseaza. Daca in celelalte afaceri pe care ei le-au facut exista ceva ilegal, atunci Justitia sa spuna. Presedintele stia de dinainte, dar a aflat si atunci ca nu avea motive sa se indoiasca de buna-credinta si de legalitatea sotului meu. De altfel, nimeni nu a acuzat ca sotul meu ar fi facut afaceri ilegale. Daca acei oameni au facut alte afaceri, ilegale, care l-au determinat pe presedinte sa spuna ca sunt mafia lui Adrian Nastase, este o alta problema", sustine Udrea. "(...) Sotul meu a facut afaceri cu oamenii lui Adrian Nastase, dar nici o instanta din tara asta nu a spus ca oamenii aceia ar fi infractori. (...) Eu spun asa: Dorin Cocos a facut afaceri legale. Daca acesti oameni au facut si alte afaceri care l-au determinat pe Traian Basescu sa spuna ca ei sunt mafia personala a lui Adrian Nastase, sa fie judecati pentru acele afaceri. La momentul in care sotul meu s-a despartit de acesti parteneri, ei abia atunci se apropiau foarte tare de fostul prim-ministru", mai spune Elena Udrea.
Basescu nu i-a cerut informatii
Aceasta precizeaza ca Basescu nu i-a cerut niciodata informatii despre Alexandru Bittner sau Adrian Petrache. "Nu m-a intrebat, pentru ca stia ca eu cu cei doi domni nu am avut o relatie directa. Eu m-am casatorit cu Dorin Cocos la 26 decembrie 2003, cand relatiile de afaceri cu cei doi incetasera. Presedintele e o persoana informata. Nu si-ar fi luat langa el pe cineva despre care sa fi stiut ca a incalcat legea. E adevarat, au fost exemple, dupa ce a ajuns presedinte, cand a aflat astfel de lucruri despre oameni care i-au fost sustinatori in campanie si a spus foarte clar: Sa se aplice legea! Asta trebuie spus si in cazul sotului meu: sa se aplice legea. In aceasta saptamana se deruleaza controale la toate firmele lui Dorin Cocos, el insusi chemand institutiile de control ale statului sa verifice toate societatile in care a fost vreodata, ca sa se termine aceasta campanie de insinuare", afirma fostul angajat de la Cotroceni.
Elena Udrea crede in acelasi timp ca toate articolele aparute in presa si care aveau ca subiect legaturile dintre Cocos, Bittner si Petrache au un singur scop: decredibilizarea lui Basescu. "Materialele care au aparut despre afacerile sotului meu nu ma incrimineaza pe mine cu nimic. Se porneste de la un lucru recunoscut mereu de sotul meu - ca a facut afaceri cu acesti oameni pe vremea cand ei nu reprezentau absolut nimic si nici PSD nu era puternic -, dar eu nu sunt acuzata de nimic. (...) A facut Elena Udrea ceva pentru acei oameni? Raspunsul a fost nu, dar putea sa faca. A, deci haideti sa-i luam gatul Elenei Udrea astazi, ca nu cumva pe viitor sa reprezinte interesele acelor oameni pe langa presedintele Basescu. Eu cred ca interesul nu a fost sa-i fie taiat capul Elenei Udrea, ci sa existe o tinta prin care discursul presedintelui impotriva coruptiei sa poata fi decredibilizat. Cand presedintele vorbeste despre grupuri de interese, constatam dintr-o data ca in presa apare grupul de interese Bittner-Cocos. Vorbim de afaceri derulate cu ani in urma, nimic prezent, dar nu vorbim de grupuri de interese care functioneaza in acest moment, carora eu as putea sa le spun oculte si care nu privesc Administratia prezidentiala, ci Guvernul", afirma ex-consilierul.
Atac la Tariceanu
Elena Udrea a lansat un atac si la adresa premierului Tariceanu: "Daca eu, Elena Udrea, care nu am facut nici un fel de afaceri cu nici un grup de interese nici inainte si exclus pe perioada celor zece luni de la Cotroceni, puteam fi considerata reprezentanta unui grup de interese, ma intreb ce putem spune despre dl Calin Popescu Tariceanu, care a fost partener de afaceri cu dl Patriciu si au castigat bani impreuna? Eu ma pot gandi oare ca in calitate de prim-ministru promoveaza interesele dlui Patriciu? Ma pot gandi, nu? Dar nimeni din presa nu a sesizat lucrul asta. Toata lumea a sarit impotriva Elenei Udrea. In jurul Guvernului exista o multime de oameni de afaceri care au tot felul de conexiuni cu membrii acestuia. Eu nu spun neaparat ca este ilegal, poate fi legal. Chiar unii ministri sunt oameni de afaceri. Domnul ministru al Finantelor a facut afaceri si pe vremea PSD, si acum dupa alegeri si nu s-a pus problema ca ajungand ministru isi va proteja interesele. Nu, in schimb a fost vehement atacata Elena Udrea, care nu a facut nici inainte si nici dupa alegerile din 2004 vreo afacere cu PSD sau cu statul".
Acuzele lui Moisescu
Dupa ce a incercat sa demonstreze faptul ca ea impreuna cu afaceristul Dorin Cocos nu sunt decat niste victime nevinovate, Elena Udrea sustine ca atacurile la adresa Cotrocenilor nu vor inceta. Conform acesteia, "vor gasi alta tinta si cu altceva vor ataca".
Elena Udrea vede peste tot numai grupuri de interese, coruptie si trafic de influenta. Numai ca cea care spune ca are propria agenda impotriva coruptiei, nu ofera explicatii la fel de clare atunci cand vine vorba despre acuzatiile lansate de Vlad Moisescu, consilier al premierului, privind implicarea familiei Cocos-Udrea in numirile de la RAAPPS. Este vorba de directorii Cristian Vlaicu si Bogdan Georgescu, cunoscuti ai celebrei consiliere blonde. "Aceste functii au fost ocupate pe criteriul politic. Atat Cristian Vlaicu, cat si Bogdan Georgescu sunt membri PD. Intamplator ii cunosc pe acesti oameni, dar mai cunosc cateva mii. Daca ne vom uita in administratie sau la Guvern, veti vedea ca eu cunosc pe foarte multi, am relatii vechi cu foarte multi, dar asta nu inseamna ca i-am pus eu in functii. (...) Nu a fost asa, categoric nu, dar daca as fi influentat numirea, asta nu inseamna ca as fi facut vreo afacere. Doar daca din aceasta numire nu as fi beneficiat cumva", se dezvinovateste Udrea, care adauga ca habar n-are ca la RAAPPS se fac afaceri extrem de banoase.
Elogiu pentru Cocos si Basescu
Elena Udrea face apoi un nou elogiu sotului ei Cocos, despre care spune ca a fost loial Aliantei si ca a venit langa PNL atunci cand nu foarte multi il creditau cu sanse de castig in alegerile din 2004. Urmeaza la rand, din nou, Traian Basescu, "un presedinte care nu va fi niciodata paravan pentru vreo afacere", spune Udrea.
Fostul consilier incheie interviul in aceeasi linie, vazand peste tot un complot la adresa ei. "Cat despre dl Patriciu, am toate argumentele sa sustin ca dlui este in spatele acestor atacuri. Am toate argumentele: faptul ca aceste atacuri pornesc la momentul in care dl presedinte a iesit si a aratat cu degetul catre grupul de interese Dinu Patriciu-Rosca Stanescu, faptul ca dl Dinu Patriciu, dl Rosca Stanescu de la ZIUA, dl Sorin Marin de la Cotidianul si Academia Catavencu si Radio Gherilla au fost parteneri de afaceri si tocmai ziarele lor ma ataca, astfel incat Dorin Cocos a devenit infractorul numarul unu al acestei tari, in conditiile in care nu a dezvoltat nici o afacere noua de la alegeri incoace. Diferenta este ca sotul meu nu face si nu a facut afaceri cu banii statului, in schimb acest grup da", incheie Udrea. (D.E.I.)
Udrea la Antena 3: "Se incepe impotriva presedintelui o campanie de presa"
Elena Udrea a sustinut duminica seara, intr-o emisiune difuzata la postul de televiziune Antena 3, ca, potrivit informatiilor pe care le detine, de la 1 noiembrie va fi lansata o campanie de presa impotriva presedintelui Traian Basescu. "Stiu ca se incepe impotriva presedintelui Traian Basescu o campanie de presa de la 1 noiembrie de catre un grup de presa care pana acum nu a parut implicat", a spus Elena Udrea. Fostul consilier a mentionat ca, probabil, se vor gasi consilieri sau persoane apropiate de presedinte pe care acel grup de presa sa le atace sau va decredibiliza in alte zone. Informatiile detinute in acest moment de Elena Udrea sunt, dupa cum a spus chiar ea, venite din zona mass-media. "Exista intentia ca aceasta campanie sa se mute din acele ziare pe care eu le-am atacat public intr-un trust de presa in care presedintele nu a fost atacat pana acum, astfel incat actiunea sa para ca reprezinta interesul societatii si nu ca vine din partea unor grupuri de interese", a mentionat fostul sef al Cancelariei de la Palatul Cotroceni.
Sotia lui Dorin Cocos a mai mentionat ca Traian Basescu a stiut care este replica grupurilor de interese la lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, dar nu a stiut care este nivelul de reactie la care s-a ajuns de catre aceste grupuri.
Presedintia neaga ca ar fi implicata
"Administratia Prezidentiala respinge speculatiile potrivit carora institutia si presedintele Romaniei ar fi implicati in dezvaluirile facute de doamna Elena Udrea in interviurile acordate presei", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
In document, Administratia Prezidentiala lanseaza un apel catre mass-media solicitandu-i sa nu implice institutia si pe seful statului in disputele interne ale partidelor". (A.H.)
Afacerea "Muntenia"
Preluarea hotelului "Muntenia" din Snagov de catre partenerii de afaceri ai lui Cocos si, in acelasi timp, de bucatarul personal al lui Basescu, reprezinta doar una dintre afacerile profitabile pe care se bazeaza grupul de afaceri Cocos - Besciu - Vulpescu - Udrea. Comisa in tacere, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, afacerea "Muntenia" reprezinta una dintre cele mai stralucite investitii a grupului de interese. Costul intregului complex hotelier depaseste doua milioane de euro, o suma extrem de ridicata chiar si pentru partenerii de afaceri ai lui Dorin Cocos. Pe de alta parte, daca ar fi platit cash, lumea ar fi sarit in sus! Pentru ca nu au vrut sa agite apele, dar si pentru ca vroiau sa transforme radical complexul cu investitii mari, Vulpescu si Besciu au obtinut un fel de "inchiriere" si au demarat lucrarile de reconstructie. Astfel, aproape fara nici un risc si ignorand regulile de profit, RAAPPS le-a oferit oamenilor lui Basescu o "corcitura" de contract de vanzare pe care acestia nu il vor mai scapa din mana ca urmare a investitiilor facute in reconstructia complexului Muntenia.
Afacerea in sine poate fi catalogata ca o inginerie financiara. Cocos si trupa sa de la EURO CONSTRUCT nu au scos nici un ban din buzunar pentru a plati proprietarului de drept, adica statului. Cine a fost de acord sa ofere firmei EURO CONSTRUCT dreptul de a demara lucrarile de reamenajare a complexului? Costurile pe care le vor prezenta pe deviz vor fi enorme si vor depasi chiar valorea, de plecare, a complexului Muntenia. Asa ca, in loc sa acopere cheltuielile cu renovarea, RAPPS a decis sa ofere complexul pe gratis. Ca si cum nu existau doritori care sa achite cu bani gheata un asemenea imobil.
Contractul de vanzare-cumparare al complexului va fi atribuit firmei EURO CONSTRUCT, fara probleme, pentru ca investitia deja facuta le creeaza un avantaj insurmontabil fata de oricare alt competitor. (D.E.I.)
Initial Tariceanu nu a comentat
Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat ieri dimineata sa comenteze afirmatiile Elenei Udrea privind interventia sa pe langa procurorul general al Romaniei in momentul anchetarii lui Dinu Patriciu, adaugand ca, in calitate de prim-ministru, are lucruri mai importante de facut. Intrebat daca l-a sunat pe Procurorul General atunci cand a fost anchetat omul de afaceri Dinu Patriciu, Tariceanu a raspuns: "Nu am sa comentez in nici un fel declaratiile doamnei Udrea. Ca prim-ministru am lucruri infinit mai importante decat sa fac asa ceva.
Un prim-ministru se ocupa de integrare europeana", a spus Tariceanu, amintind ca participase la o conferinta privind combaterea coruptiei.
Solicitat sa se pronunte in calitate de presedinte al liberalilor asupra demisiei Elenei Udrea din PNL, Tariceanu a precizat inca o data ca nu comenteaza in nici un fel aceste lucruri. (A.H.)
Dupa confirmarea Parchetului General a aparut si precizarea Guvernului
Premierul l-a sunat pe Botos pentru a se informa
Seful Biroul de presa al Ministerului Public a precizat ca procurorul general Ilie Botos i-a comunicat primului-ministru faptul ca doar procurorul de caz cunoaste exact acuzatiile pe care i le aduce lui Dinu Patriciu, anchetatorul fiind cel care instrumenteaza direct dosarul.
La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat ieri ca a sunat la procurorul general, cand a fost retinut Dinu Patriciu, dar a precizat ca i-a telefonat lui Ilie Botos doar pentru a se informa despre respectivul caz. "L-am sunat pe Ilie Botos pentru a-i cere informatii despre situatia juridica a cazului si i-am cerut sa aplice legea", a precizat Tariceanu. "Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu l-a sunat pe procurorul general Ilie Botos, atunci cand a fost retinut Dinu Patriciu, pentru a se informa despre situatia juridica a acestuia si a cerut sa fie aplicata legea. Ca prim-ministru, seful Executivului se informeaza reciproc cu seful Parchetului General, atunci cand este nevoie. Pentru a elimina orice speculatie, precizez ca prin aceasta discutie primul-ministru nu a facut nici o interventie pe langa Procurorul General", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.
Elena Udrea a insinuat intr-o emisiune televizata ca premierul Tariceanu a sunat la Parchet in ziua arestarii lui Dinu Patriciu pentru a interveni in favoarea acestuia. "L-a intrebat cineva pe Tariceanu daca a sunat la Parchet in ziua arestarii lui Patriciu pentru a interveni in favoarea prietenului sau?", a spus Udrea. (Mediafax)
PNL nu regreta plecarea Elenei Udrea din partid
Orban: "Nu simt ca inregistram o pierdere"
Fostul consilier de stat la Presedintie, Elena Udrea, nu are nici pozitia, nici dreptul moral de a face declaratii impotriva presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, iar acuzatiile ei sunt lipsite de fundament si de fair-play. Declaratia apartine liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, si a fost facuta dupa sedinta de ieri a conducerii Aliantei PNL-PD. In opinia lui Orban, decizia Elenei Udrea de a demisiona din PNL reprezinta o optiune personala. El a mentionat ca aceasta s-a inscris in PNL inainte de alegerile locale, cand a figurat pe lista candidatilor la Consiliul General al Capitalei, la solicitarea fostului presedinte al PNL, Theodor Stolojan. Intrebat daca demisia Elenei Udrea din PNL reprezinta o pierdere, Orban a raspuns: "Nu simt ca inregistram o pierdere, deoarece imi aduc aminte ca, la o emisiune televizata, fiind intrebata ce lider liberal are ca model, doamna Udrea a raspuns ca il are ca model pe Traian Basescu".
Chestionat daca Udrea a facut cinste PNL in mandatul pe care l-a avut la Cotroceni, Orban a precizat ca aceasta nu a reprezentat PNL in mandatul de la Cotroceni. "I se da prea multa importanta. Nu a ajuns consilier prezidential la propunerea PNL. A fost optiunea personala a lui Traian Basescu, iar declaratiile pe care le da acum nu au absolut nici un fel de suport si cred ca nu are dreptul moral Elena Udrea - care a ajuns in viata publica sustinuta de fostul presedinte al PNL - sa atace PNL si pe presedintele acestuia", a mai spus Ludovic Orban.
Intrebat daca a fost o eroare candidatura Elenei Udrea pentru Consiliul General al Capitalei, Orban a precizat ca, spre deosebire de toti ceilalti colegi ai sai, Udrea nu a pasit niciodata in cabinetul viceprimarului general liberal.
La randul sau, purtatorul de cuvant al PNL si al Aliantei DA, Eugen Nicolaescu, a declarat ca este bine ca Elena Udrea sa-si intemeieze afirmatiile. "Deocamdata, nu cred ca are argumente", a adaugat Nicolaescu. (O.B.)
Ascensiunea Elenei pe creasta lui Cocos
Elena Udrea a fost inscrisa in organizatia PNL Bucuresti - Sector 2 la cererea lui Theodor Stolojan - pe atunci presedinte al partidului - "abia dupa ce" a fost nominalizata pe lista candidatilor la Consiliul General al Capitalei, ne-au declarat ieri surse din partid.
Aceleasi surse sustin ca, in noiembrie 2004, in pragul alegerilor parlamentare, presedintele PNL Sector 2 la acea vreme, Catalin Grigorescu, a fost scos de pe listele parlamentare ale Aliantei si schimbat din functia pe care o ocupa in partid, dupa ce s-a descoperit ca a fost "stimulat pecuniar" de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, cu aproximativ 30.000 de euro. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.