Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au inchis sedinta de tranzactionare de ieri a Bursei de Valori Bucuresti la un pret de 0,1230 lei noi, cotatiile inregistrand o scadere de 1,57 la suta fata de ultima sedinta de tranzactionare. Titlurile RRC se
Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au inchis sedinta de tranzactionare de ieri a Bursei de Valori Bucuresti la un pret de 0,1230 lei noi, cotatiile inregistrand o scadere de 1,57 la suta fata de ultima sedinta de tranzactionare. Titlurile RRC se mentin in topul lichiditatii pe piata bursiera, ieri fiind tranzactionate 72.660.000 de actiuni, in valoare totala de peste noua milioane de RON.
Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au fost intens tranzactionate saptamana trecuta, compania reusind sa-si depaseasca cu un pas maximul anterior de 0,122 RON pe actiune fara a putea sa reziste peste. Pe intreaga perioada a saptamanii trecute, volumul total al transferurilor realizate s-a fixat la peste 608 milioane de actiuni, adica aproape 2,88 la suta din numarul total de actiuni. Ponderea acestor titluri in totalul schimburilor a fost de 23,22 la suta. Specialistii considera ca in functie de rezultatele financiare pe primele trei trimestre, titlurile RRC ar putea deveni mult mai volatile.
Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 108 milioane dolari, fata de o pierdere de 17 milioane dolari in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor financiare prezentate, miercuri, de presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
Rezultatele prezentate pentru Petromidia sunt consolidate, incluzand si raportarile societatilor detinute direct de rafinarie, precum Rompetrol Downstream, Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Logistics. In perioada ianuarie-septembrie a anului 2004, rezultatele Rompetrol Downstream au fost raportate separat de cele ale Petromidia.
Cifra de afaceri consolidata a celei mai mari companii din cadrul grupului Rompetrol a avansat cu 65% pana la nivelul de 1,676 miliarde de dolari, in timp ce profitul operational a consemnat o crestere de la 47 milioane de dolari la 151 milioane de dolari.
In perioada iulie-septembrie, cifra de afaceri raportata de rafinarie si firmele la care detine pachetele majoritare de actiuni a fost de 687 milioane de dolari, in timp ce profitul net a ajuns la 36 milioane de dolari.
La nivelul grupului, cifra de afaceri in primele trei trimestre a ajuns la 1,808 miliarde de dolari, cu un profit operational de 155 milioane de dolari.
Rafinaria Petromidia, oprita in prezent in vederea reviziei generale planificate, isi va majora in urmatorii doi ani capacitatea de prelucrare pana la 5 milioane de tone de petrol pe an, cu 30% mai mult decat in prezent.
Planul de investitii include si adoptarea standardelor de mediu privind emisiile de sulf de 10 ppm (parti pe milion) pentru intreaga rafinarie, standarde atinse in prezent pentru productia de motorina.
In perioada reviziei, compania deruleaza investitii de circa 30 milioane de dolari si acopera productia prin achizitii de pe piata internationala si de la producatorul roman Petrotel Lukoil.
Grupul Rompetrol are ca actionar majoritar The Rompetrol Group NV, cu sediul in Olanda, si mai cuprinde companiile Rompetrol SA, Romoil SA, Rompetrol Well Services SA, Rominserv SA, Ecomaster-Servicii Ecologice SA, Palplast SA, Rompetrol Moldova si Rompetrol Bulgaria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.