Posta Romana va externaliza, pana la finele anului, o serie de activitati, proces prin care urmareste atragerea de capital privat si cresterea veniturilor companiei, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Dan Mihai Toader.
"Aceste
Posta Romana va externaliza, pana la finele anului, o serie de activitati, proces prin care urmareste atragerea de capital privat si cresterea veniturilor companiei, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Dan Mihai Toader.
"Aceste societati vor prelua o parte din personalul Postei si, astfel, vom respecta una din conditiile impuse statului roman de catre Fondul Monetar International, si anume reducerea personalului cu 5-10% in 2005. In plus, indicatorii financiari ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) se vor imbunatati", a adaugat Toader.
Potrivit acestuia, conducerea va propune actionarului majoritar, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), crearea unor societati comerciale care vor presta servicii de curatenie curenta a spatiilor, transport valori si procesare de numerar, tiparire digitala si marketing direct, precum si IT&C. In cadrul acestor societati, CNPR va detine 20% din actiuni, restul titlurilor urmand sa fie vandute partenerilor care doresc sa intre in afacerea respectiva. Aceste societati vor presta serviciile respective pentru CNPR, pe baza de contract comercial, si vor incerca sa atraga si alti clienti de pe piata.
Directorul companiei a adaugat ca veniturile din dividende si chiriile aferente acestor activitati vor aduce CNPR aproximativ 70 milioane de lei in anul 2006.
"Bugetul pe anul viitor prevede un profit brut de 11,2 milioane de lei si un volum al afacerilor de 760 milioane de lei, comparativ cu 700 milioane de lei cat s-a estimat pentru acest an, cifra pe care o vom realiza daca tinem cont de rezultatele financiare obtinute pana in prezent", a spus reprezentantul CNPR.
MCTI a primit, in urma cu 12 zile, un numar de 23 scrisori de intentie de la banci de investitii care doresc sa ofere consultanta in procesele de restructurare si privatizare ale CNPR. Dupa evaluarea scrisorilor de interes, candidatii vor fi notificati asupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor primi cereri de oferta.
Statul detine, prin MCTI, intreg pachetul de actiuni la CNPR. In anul 2004, Posta Romana a raportat un profit brut de 3,07 milioane de lei (30,7 miliarde de lei vechi) la un volum al afacerilor de 629,7 milioane de lei (6.297,4 miliarde de lei vechi).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.