Ovidiu Musetescu, fostul presedinte al APAPS, sustine cu candoare ca tot ce a facut la Aro a fost legal, iar jaful sesizat de Curtea de Conturi e... o eroare. Mai mult,parlamentarul PSD credeca nu are de ce sa se "emotioneze" pentru ca rapoartele de

Ovidiu Musetescu, fostul presedinte al APAPS, sustine cu candoare ca tot ce a facut la Aro a fost legal, iar jaful sesizat de Curtea de Conturi e... o eroare. Mai mult,parlamentarul PSD credeca nu are de ce sa se "emotioneze" pentru ca rapoartele de audit si performanta ale Curtii de Conturi au fost transmise Parchetului, "in speranta ca poate se va gasi ceva incriminator". Socotindu-se, poate, amuzant, Musetescu afirma ca actele de control sunt "studii de caz", cu "elemente interesante, in special din punct de vedere didactic, ce pot fi avute in vedere, in viitor, de catre toate institutiile publice implicate in privatizare".

Deputatul PSD Ovidiu Musetescu, fost presedinte al APAPS, sustine ca declaratiile presedintelui Curtii de Conturi referitoare la privatizarile de la Aro Campulung si Rafo Onesti reprezinta o "antepronuntare" si o "eroare greu de scuzat".
"Sunt dezamagit de eroarea greu de scuzat a presedintelui Saguna, care prin cele afirmate s-a antepronuntat. Cred ca acest demers a fost intreprins, pe de o parte datorita puternicei presiuni mediatice creata artificial in jurul celor doua privatizari, si pe de alta parte, ca urmare a faptului ca in cadrul Curtii de Conturi nu mai exista institutia procurorului financiar, care avea atributia de a stabili daca prin faptele sesizate in actul de control exista incalcari ale legii", a afirmat fostul presedinte al APAPS.
Parlamentarul PSD crede ca nu are de ce sa se "emotioneze" pentru ca rapoartele de audit si performanta ale Curtii de Conturi au fost transmise Parchetului, "in speranta ca poate se va gasi ceva incriminator.
Fostul sef al APAPS se declara "foarte linistit", intrucat ceea ce a facut in privinta Aro si Rafo a fost "perfect legal".
"Nu numai eu, ci si institutia pe care am condus-o trebuie sa fie linistita, pentru ca nu era o cooperativa, ci o structura de elita deseori greu incercata", adauga Musetescu.
In ce priveste rapoartele Curtii de Conturi referitoare la privatizarea Aro si Rafo, Musetescu le considera "studii de caz", cu "elemente interesante, in special din punct de vedere didactic, ce pot fi avute in vedere, in viitor, de catre toate institutiile publice implicate in privatizare".
Musetescu mai sustine ca prin privatizarea Aro si Rafo au rezultat, in loc de doua intreprinderi lichidate, "doua fabrici care functioneaza, e adevarat cu imperfectiuni, care pot fi insa remediate printr-un management mai performant".

Privatizare bazata pe tupeu

Singurul lucru pe care il uita fostul presedinte al APAPS este sa explice, cu acelasi - sa-i spunem - sange rece cu care contrazice pe toata lumea care ii arata negru pe alb teapa data de Cross Lander SUA Inc. la Aro, de ce nu a verificat aceasta microintreprindere fantoma cu un singur angajat, in calitate de presedinte al autoritatii de privatizare. Sa inteleaga si contribuabilul fraierit de ce Ovidiu Musetescu nu stia (sau cel putin asa afirma) ca Cross Lander SUA Inc. s-a infiintat cu o saptamana inainte de semnarea contractului de cumparare a Aro, cu domnia sa. De ce nu a aflat, dar a aflat presa centrala, de parca ar fi fost platita, ca dansul, din bani publici, in exact acest scop, ca teparul John Perez de la Cross Lander SUA Inc. a redenumit aceasta microintreprindere de doi lei astfel pentru a fi confundata cu prestigioasa firma Cross Lander Of North America. Ca Cross Lander SUA Inc. se trage din Lacaro Auto Distributors Inc., a carei adresa era aceeasi cu adresa de acasa a lui John Perez, firma de apartament cu un singur angajat (fireste, John Perez), cu gradul de risc cinci, cel mai ridicat din SUA, si care nu a reusit sa obtina de la nici o banca un credit mai mare de 5.000 de dolari. Intrucat aceste elemente sunt cunoscute, deja, de toata lumea, nu intelegem tupeul lui Ovidiu Musetescu atunci cand afirma ca este foarte linistit si ca tot ceea ce a facut este legal. Daca nu a verificat aceasta firma (asa cum era de datoria sa), atunci ar trebui sa plateasca cot la cot cu teparii de la Cross Lander SUA Inc., care nu numai ca nu si-au respectat planul de investitii, dar si-au mai permis si sa vanda din activele Aro, pe care au scos milioane de dolari la o investitie de 150.000 de dolari. Daca, insa, a verificat aceasta firma si stia cu cine are de-a face... lasam autoritatile abilitate sa-si faca datoria. Poate macar asa, fostului ministru al privatizarii ii va pieri cheful sa ia la misto institutiile statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.