Lupta surda dintre procurori si judecatori pare sa nu se mai termine, unii invocand probele aduse in dosar, altii temeiul legal. Judecatorii merg din amanari in amanari, iar procurorii sunt nemultumiti de sentintele date in dosarele pe care le-au ins

Lupta surda dintre procurori si judecatori pare sa nu se mai termine, unii invocand probele aduse in dosar, altii temeiul legal. Judecatorii merg din amanari in amanari, iar procurorii sunt nemultumiti de sentintele date in dosarele pe care le-au instrumentat.
Un astfel de caz este cel al lui Genica Boerica, renumit pentru afacerile sale ilegale si chiar spalarea de bani, in care sunt implicati atat oameni de afaceri romani si arabi, cat si functionari publici, care a primit, gratie judecatorilor, o pedeapsa privativa de libertate de numai trei ani.
Arestat preventiv la data de 4 noiembrie 2004 pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, fals in declaratii si uz de fals, Genica Boerica a primit, prin sentinta penala nr. 712/24 martie 2005 pronuntata de magistratii Tribunalului Bucuresti in dosarul 7262/2004, o pedeapsa privativa de libertate de trei ani, ceilalti doi inculpati in dosar, Elena Popa si Florin Clinciu, primind pedepse cu suspendare.
Nemultumiti de aceasta sentinta, avand in vedere ca faptele de care este acuzat Boerica si cei doi complici sunt mult mai grave decat presupune pedeapsa cu inchisoarea de numai trei ani sau cea cu suspendare, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 au facut apel.
Numai ca apelul se tot judeca, pentru ca magistratilor le este greu sa se pronunte, o data ce procesul se tot amana.
La termenul de ieri, aflat pe rolul Sectiei a II-a Penale a Tribunalului Municipiului Bucuresti, instanta a decis, din nu se stie ce motive, amanarea procesului pentru data de 18 noiembrie.
In dosarul 2516/2005 inculpati sunt Jamal Sadik Jamal Al Adi, Popa Elena Aurora, Boerica Genica si Clinciu Florian, parti responsabil civilmente SC Bachus Dolj SA Craiova si SC Geval Comimpex SRL (firme cu domeniu de activitate de fabricare si comercializare a alcoolului prin care au spalat banii Boerica si arabul), Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala fiind parte civila.

Acte si identitati false

Amintim ca, in iulie 2004, procurorii Serviciului de Combatere a Macrocriminalitatii din cadrul Parchetului General l-au trimis in judecata pe Genica Boerica, alaturi de Elena Popa, Florian Clinciu si arabul Jamal Sadik Jamal Al Adi, sub acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, respectiv fals privind identitatea, uz de fals si evaziune fiscala.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 1998-2000, Jamal Sadik Jamal Al Adi, sprijinit de cetateni arabi si romani si folosind acte de identitate false, respectiv pasapoarte pe numele Ahmed Hadayadi sau Adeil D. Hedo, a infiintat mai multe firme "fantoma" cu obiect de activitate in domeniul fabricarii si comercializarii alcoolului etilic, a efectuat operatiuni bancare in sensul insusirii in mod ilegal a sumelor virate in conturile societatilor si a fraudat bugetul de stat cu suma de 116 miliarde de lei, prin neplata obligatiilor fiscale rezultate din activitatile comerciale desfasurate, care nu au fost evidentiate in actele contabile.
Astfel, pentru realizarea activitatii infractionale, in prima faza, Jamal Sadik Jamal Al Adi, folosind o identitate falsa, ajutat fiind de catre Boerica, Popa si Clinciu, a infiintat societatea Alcohol Invest SRL Craiova, prin care, ulterior, s-a distribuit fictiv alcool catre 34 de societati comerciale, folosindu-se autocisterne cu numere false si persoane cu date de identitate nereale.
Jamal Sadik Jamal Al Adi a fost sprijinit, sustin procurorii, de Boerica, administrator sau asociat al mai multor societati comerciale din judetul Dolj, societati care, de asemenea, aveau ca obiect de activitate producerea si comercializarea alcoolului si bauturilor alcoolice. Firmele erau SC "Bachus - Dolj", SC "Geval Comimpex" SRL, SC "Regina" SRL si SC "Boerro Group" SRL.
Ministerul Public preciza atunci ca sprijinul acordat de Boerica este "cu atat mai important, cu cat, in calitatea sa de administrator al SC Geval Comimpex SRL (societate care a beneficiat de aproximativ 800.000 litri alcool comercializat de catre SC Alcohol Invest SRL), i-a determinat pe Elena Popa si Florian Clinciu, angajati ai societatii administrate de el, sa-l ajute pe Jamal Sadik Jamal al Adi sa infiinteze societatea SC Alcohol Invest si sa desfasoare activitatile comerciale ilegale de valorificare a alcoolului etilic produs, prin completarea de acte contabile primare si instrumente de plata bancare, cunoscand ca acesta nu evidentiaza in actele contabile tranzactiile efectuate, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.