Compania IBM si ACM (Association for Computing Machinery) anunta startul celei de-a 30-a editii a concursului anual International Collegiate Programming Contest (ICPC), cel mai mare si mai prestigios concurs de programare computerizata. Incepand cu a
Compania IBM si ACM (Association for Computing Machinery) anunta startul celei de-a 30-a editii a concursului anual International Collegiate Programming Contest (ICPC), cel mai mare si mai prestigios concurs de programare computerizata. Incepand cu aceasta saptamana, cei mai buni studenti programatori din toata lumea vor participa la competitiile regionale "Tech Olympics".
Pe parcursul urmatoarelor trei luni, competitiile regionale din toata lumea sunt asteptate sa atraga mai mult de 5.000 de echipe universitare. Echipe de cate trei studenti vor fi provocate sa-si foloseasca toate cunostintele de programare si sa se bazeze pe rezistenta mentala pentru a rezolva probleme complexe ale lumii reale, sub presiunea unui termen limita istovitor. Studentii vor concura pentru un loc la Finalele Mondiale ale concursului ce vor avea loc intre 9 si 13 aprilie 2006 la San Antonio, Texas. De cand IBM a devenit sponsorul acestui concurs, in 1997, participarea a crescut de cinci ori. Pe masura ce numarul lor a crescut, echipele au inceput sa foloseasca si tehnologii bazate pe standarde open source, cum ar fi Java, Eclipse sau Linux. Aceste tehnologii folosite la etapele finale ale ACM-ICPC au fost adoptate si la concursurile preliminare. Anul trecut, spre exemplu, 57 la suta dintre Concursurile regionale au oferit Linux ca platforma de programare, 97 la suta au oferit Java si 47 la suta Eclipse. "Programarea pe calculator s-a schimbat dramatic in ultimele trei decade, iar acest concurs a devenit arena in care cei mai buni studenti programatori isi pot masura talentele si creativitatea", a spus Laurentiu Oftez, Customer Sales Manager, IBM Romania. "Acest concurs da studentilor sansa sa experimenteze medii de programare de ultima generatie, in timp ce isi perfectioneaza abilitatile de care au nevoie in cariera".
In Romania, IBM, impreuna cu partenerul sau de afaceri FORTE Business Services, a pus la dispozitia organizatorilor din "POLITEHNICA" Bucuresti infrastructura tehnica necesara desfasurarii acestui concurs de anvergura internationala, prin furnizarea de echipamente performante si pachete software corespunzatoare. Toate actiunile de mediatizare a concursului, premiile acordate castigatorilor concursului, participarea lor la fazele urmatoare etc. sunt asigurate de IBM.
"IBM este una dintre companiile de elita in industria IT care ofera suport prompt si de calitate mediului academic si cercetarii desfasurate in institutiile universitare. IBM, ACM si universitatile lumii au devenit parteneri in dorinta de a-i pune la incercare pe cei mai buni studenti. Apreciem sprijinul constant pe care IBM Romania l-a oferit de-a lungul anilor domeniului educational, organizarii concursului ACM in faza Regionala, Europa de Sud-Est. Acest sprijin consolideaza cooperarea dintre Universitatea Politehnica si IBM, devenita deja traditie, si ajuta generatiile actuale de studenti sa devina specialisti remarcabili in stiinta calculatoarelor", a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Nicolae Tapus, Facultatea de Automatica si Calculatoare.
Anul acesta, fazele finale ale competitiei ACM-ICPC vor reveni in Statele Unite ale Americii pentru prima data din 2003. Optzeci de echipe talentate se vor intrece pentru premii, distinctii, burse scolare precum si pentru dreptul de recunoastere a meritelor in San Antonio, gazda fiind Universitatea Baylor. Sediul central al ICPC este, inca din 1989, in campusul principal din Waco, Texas.
Faza finala a concursului ACM-ICPC de anul acesta a avut loc la Shanghai in China, la sfarsitul lunii aprilie, iar campioana mondiala a fost echipa Universitatii Shanghai Jiao Tong. Echipa Romaniei, reprezentata de Universitatea Politehnica Bucuresti s-a clasat pe locul zece, obtinand medalia de bronz. Pentru mai multe informatii despre ACM-ICPC va rugam vizitati http://icpc.baylor.edu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.