Reprezentantii Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR) considera ca proiectul de buget pentru anul viitor aprobat de Guvern nu reflecta necesitatile economiei romanesti si dezavantajeaza domeniile cele mai importante in perspectiva aderarii la
Reprezentantii Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR) considera ca proiectul de buget pentru anul viitor aprobat de Guvern nu reflecta necesitatile economiei romanesti si dezavantajeaza domeniile cele mai importante in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana.
Potrivit UNPR, Guvernul Tariceanu pastreaza tiparul stabilit de guvernarile anterioare prin alocarea resurselor in principal domeniului administrativ si militar, neglijand sectorul privat si cel de cercetare. Prin alocarea a doar 0,2% din PIB pentru sprijinirea IMM-urilor, Guvernul demonstreaza inca o data ca prioritatile sale nu sunt crearea unui sistem economic competitiv pe piata europeana.
"In plin proces de modificare a Codului fiscal, Executivul aproba bugetul de stat pe anul urmator fara a avea astfel la indemana un instrument sigur de colectare a veniturilor",afirma liderii UNPR. Pe de alta parte, UNPR propune introducerea in noua varianta a Codului fiscal a unor prevederi care sa permita diminuarea sarcinii fiscale si evitarea unor ante-impozitari a profitului, asa cum se intampla in prezent. UNPR atrage atentia Executivului ca adoptarea Codului fiscal in varianta actuala va duce la scaderea investitiilor si va genera o fiscalitate excesiva. "Prin modificarile aduse Codului fiscal pe 2006, actuala conducere a Ministerului Finantelor Publice urmareste aplicarea de noi taxe si impozite care sa compenseze pierderile bugetare de pe urma aplicarii cotei unice de impozitare", aprecieaza membrii organizatiei patronale. UNPR propune introducerea in noua varianta a Codului fiscal a unor masuri menite sa creasca veniturile la bugetul de stat prin incurajarea competitivitatii si a productivitatii economice. "Diminuarea cotei de TVA in domeniul constructiilor la 5%, plata TVA numai la incasare. Impozitul pe venit si dividende sa fie incasat in decursul aceluiasi an fiscal. In cazul in care incasarea impozitelor nu se poate face la un an de zile, masura ar putea fi luata in sensul incasarii unor provizioane la sase luni, cu regularizare la 12 luni", au aratat in final reprezentantii UNPR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.