Un numar de 7.309 deponenti de la Banca Turco-Romana mai au de recuperat sume de la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB), respectiv 73% din total, termenul limita pentru incasari fiind 27 octombrie, se arata intr-un comunicat
Un numar de 7.309 deponenti de la Banca Turco-Romana mai au de recuperat sume de la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB), respectiv 73% din total, termenul limita pentru incasari fiind 27 octombrie, se arata intr-un comunicat al fondului. Suma ramasa de plata in cazul Bancii Turco-Romane se ridica la 2,2 milioane lei (22 de miliarde lei vechi).
FGDSB reaminteste ca, potrivit legii, despagubirile se platesc intr-o perioada de trei ani, iar cererile dupa aceasta data nu mai pot fi onorate. Platile au inceput la 27 octombrie 2002. Pana la 27 octombrie, deponentii de la BTR care inca nu si-au incasat compensatia trebuie sa se prezinte la sediul Fondului din Aleea Negru Voda, nr. 4-6, Bloc C3, Sector 3, Bucuresti.
Deponentii vor depune o cerere in care sa se mentioneze datele de identificare ale titularului de depozit (nume si prenume, serie si numar act de identitate, cod numeric personal, domiciliu). La cerere se va anexa copie xerox dupa actul de identitate.
Totodata, FGDSB a anuntat ca la 25 mai 2006 expira si termenul de plata a despagubirilor pentru persoanele fizice care au avut depozite la Banca Columna.
In aceasta situatie mai sunt 169 de deponenti, iar valoarea totala a depagubirilor ramase de plata se ridica la 130.000 lei (1,3 miliarde lei vechi). Daca titularul de depozit nu se poate prezenta la sediul Fondului, plata compensatiei se poate face si prin mandat postal, cu deducerea din suma a cheltuielilor postale.
Beneficiarul sumei poate transmite cererea prin posta, caz in care este necesar sa se mentioneze un numar de telefon de contact pentru cazul in care datele din listele de plata nu permit identificarea corecta a beneficiarului compensatiei.
In cazul in care titularul depozitului este reprezentat de un imputernicit sau mostenitor, se vor anexa suplimentar copii dupa actele celui care face cererea si actele care atesta calitatea de reprezentant (procura speciala, certificat de mostenitor, etc).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.