O ancheta internationala, care ii vizeaza pe mai multi lideri ai IRA, incearca sa stabileasca daca acestia detineau proprietati si conturi bancare in tari din Europa de Est, printre care Cehia, Bulgaria, Slovenia si Romania, relateaza cotidianul The
O ancheta internationala, care ii vizeaza pe mai multi lideri ai IRA, incearca sa stabileasca daca acestia detineau proprietati si conturi bancare in tari din Europa de Est, printre care Cehia, Bulgaria, Slovenia si Romania, relateaza cotidianul The Times, in editia electronica de sambata. Thomas Murphy, seful de personal al IRA si principalul subiect al acestei anchete, este posesorul unei averi personale de circa 40 de milioane de lire sterline, obtinute din contrabanda. Anchetatorii banuiesc ca acesta a inceput operatiunile de spalare de bani cu doar trei ani in urma, investind sume uriase in achizitionarea de proprietati si deschiderea de afaceri legale. Anchetatorii incearca sa obtina permisiunea de a examina conturi bancare din Elvetia, Lichtenstein si alte paradisuri fiscale. Tranzactiile financiare ale organizatiei i-au condus pe anchetatori in Bulgaria, la Sofia, unde IRA a stabilit legaturi cu bandele criminale. Exista, de asemenea, banuieli ca alte mari sume de bani din fondurile Armatei Republicane Irlandeze au fost investite, in anii '90, in proprietati din Spania.
In ultimul timp, ancheta s-a concentrat asupra mai multor tari din Europa de Est, unde investitiile din strainatate au fost mai putin atent verificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.