Dan Tudor s-a apucat de cantat. Dupa ce a cunoscut succesul ca actor si regizor, carismaticul brunet a plecat la drum cu "Masina de vise".

- Ce ne poti spune despre "Masina de vise", actuala ta formatie?

- Mi-am dorit un

Dan Tudor s-a apucat de cantat. Dupa ce a cunoscut succesul ca actor si regizor, carismaticul brunet a plecat la drum cu "Masina de vise".

- Ce ne poti spune despre "Masina de vise", actuala ta formatie?

- Mi-am dorit un proiect ceva mai amplu. Nu puteam sa fac, ca fetele astea blonde, niste piese pe calculator, sa apar cu microfonul in mana si sa ma dau Catalin Crisan. Am vrut o formatie echilibrata, asa ca am facut o selectie sentimentala. Am luat doi oameni de la Hara, unul de la Supermarket si, pentru cele doua piese la care folosesc instrumente populare, am obtinut si doi instrumentisti de la Nelu Ploiesteanu.

- De ce ti-ai facut trupa, crezi ca ies mai multi bani din muzica?

- Inca din perioada facultatii cochetam cu aceasta idee cand, alaturi de colegii mei, cantam la chitara si scriam poezii. S-a intamplat ca in vara sa joc intr-un film al lui Lucian Pintilie si sa castig nesperat de multi bani, spun nesperati pentru ca la Pintilie m-as fi dus si gratis. Dupa ce am terminat filmarile, in loc sa investesc in ceva material, ca de exemplu sa-mi iau o masina, m-am hotarat sa fac ceva pentru suflet.

- Ce gen muzical veti aborda?

- Pop, rock, folk. Ma gandesc la spectacolele alea de atmosfera ale lui Eric Clapton sau Chris Rea, dar corelate cu mai mult umor. Am inregistrat deja piesele care vor figura pe primul nostru album, ce se va numi "13 Inevitabil". L-am numit asa nu pentru ca cifra 13 mi-ar purta mie ghinion sau noroc, ci pentru ca acest numar ma tot urmareste. Cand am luat premiu la Costinesti, in '95, am stat la vila 13, camera 13. In '98 am stat in acelasi loc si am luat tot marele premiu, desi nu trebuia acordat. Mi-am cumparat o casa cu numarul 13.

- Cat ai investit in acest album?

- Numai inregistrarile facute la unul dintre cele mai renumite studiouri m-au costat 4.000 de euro.

- Vorbeste-ne despre filmul lui Lucian Pintilie.

- In traducere din germana, pelicula se numeste "Iepurele" si este facut dupa nuvela lui Voiculescu, Capul de zimbru. Joc alaturi de Victor Rebengiuc si de alti actori. Asemenea lui Fellini si Tarkovski, si Pintilie pregateste o trilogie. Va face toate trei filmele, dupa care le va scoate pe piata. Subiectul este interesant si antrenant. Pe timpul razboiului sunt uitati pe front un pluton de romani si unul de nemti. Intre ei se creeaza anumite legaturi, numai ca, la un moment dat, un ofiter german se plange ca i-a disparut timbrul cu Cap de zimbru, care valoreaza cat toata unitatea, iar napasta cade pe noi.

- Microbul telenovelelor nu te-a contaminat?

- Am primit propuneri si de la Lazarov, si de la Pro TV, dar le-am refuzat, pentru ca sper sa ma reintorc in televiziune. Pe 14 si 15 octombrie am premiera la Teatrul de Comedie, cu Avarul indragostit, unde joc alaturi de multi actori tineri. In piesa, eu sunt un om cu bani care, in loc sa cumpere o echipa de fotbal, cumpara un teatru.

- Ti-ar fi placut sa joci in Chicago?

- Nu. Musicalul mi se pare un spectacol de Tanase jucat la Teatrul National. E ca si cum americanii s-ar apuca sa faca Pacala. Am fost sunat pentru un rol in Chicago, dar am fost destul de radical si am respins oferta. La National mi-am legat pietre de picioare. N-am vrut sa intru nici in Apus de soare, am refuzat si rolul din Chicago, dar nu sunt la piata, sa joc un singur personaj. Ma gandesc cat de penibil as fi daca as juca Romeo, pentru ca eu nu cred intr-o inocenta absoluta.

- Tii cont de actorii alaturi de care apari pe scena?

- Da. Cel mai mult imi place sa joc cu actori buni, pentru ca nu vreau sa fiu un imparat in tara prostilor.

- Cum stai cu dragostea?

- E foarte greu pentru cineva sa traiasca langa un om atat de ocupat si foarte pasionat de ceea ce face. Poate ca va veni o vreme cand o sa regret si cand o sa zic: "Ia uite, ma, n-am si eu un copil", asa cum zice Iordache. Deocamdata, las asta in seama paparazzilor, pentru ca de foarte multe ori, in presa, colegele mele de la teatru figureaza la categoria... amante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.